16 Aralık 2007 Pazar

Yuvarlama

Mutfak: Türk (Antep)
Süre: 60dk

MALZEMELER
500 gr parça kuzu eti
250 gr çig köftelik kiyma
2 su bardagi pirinç
1 su bardagi nohut (Geceden islatilip pisirilmis)
1 kg süzme yogurt
1 çay kasigi karabiber
1 çay kasigi tuz
1 adet yumurta
1 çorba kasigi tereyagi
½ çay kasigi nane

YAPILIŞ TARİFİ
Pirinci islatip yikadiktan sonra robottan geçirin Ardindan pirinci çig köftelik
et, tuz ve karabiberle iyice yogurun. Yuvarlanabilecek bir hamur elde
ettikten sonra, ellerinizi sivi yag ile yaglayin. Hamurdan küçük parçalar
kopararak nohut iriliginde yuvarlayin.Yuvarlama islemi bittikten sonra
kaynayan tuzlu suda 1-2 tasim kaynatip süzgece bosaltin. Eti, ara ara
köpügünü alarak haslayin ve haslanmis nohutu ekleyin. Et yumusayinca,
yuvarlamalari ekleyin. Yogurdu mikserde bir yumurtayla çirpin. Yavas
yavas karistirarak yemege yedirin. Üzerine kizdirilmis tereyagi ve nane
dökün.

Hiç yorum yok: