16 Aralık 2007 Pazar

Begendili kebap

Mutfak: Et Yemekleri
Süre: 40 dk
MALZEMELER
1 1/2 su bardagi süt
1 çorba kasigi un
2 adet patlican
2 çorba kasigi tereyagi
tuz
3 çorba kasigi rendelenmis kasar peyniri
1 adet sogan
1 çorba kasigi salça
1 çorba kasigi tereyagi
500 gr kusbasindan daha iri dogranmis dana yada kuzu eti
YAPILIŞ TARİFİ
Sogani rendleeyin. sikarak suyunu çikarin. Etleri bir kaba koyun ve sogan
rendesi ile suyunu üzerine dökün ve karistirin. 5-6 saat buzdolabinda
bekletin. Tencerede bir çorba kasigi tereyagini kizdirin. Etleri kendi suyunu
birakip çekene kadar kavurun. Salçayi suda ezin ve biraz tuzla birlikte
tencereye dökün. Et yumusayana kadar pisirin.
Patlicanlari ocakta közleyin. Kabuklarini soyun ve 10 dakika limonlu suda
bekletin. Sonra sikarak suyunu çikartin. Küçük bir tencerede tereyagin bir
kasigini kizdirin. unu ekleyip, sararana kadar kavurun. Atesten alip
patlicanlarla karistirin. Tuzunu ayarlayin sonra döverek püre haline getirin.
Kalan tereyagini ve kasar peyniri rendesini de ekleyin. En son olarak da
sütü ilave edin iyice karistirin. Tabaga önce bu püreden koyun üzerine de
etten ve etin kendi sosundan koyun. Arzu ederseniz tabagin kenarinda
izgara da pisirilmis sivri biber ve domates dilimleri de servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: