16 Aralık 2007 Pazar

Böbrek sote

Mutfak: Türk
Süre: 20 dk
MALZEMELER
750 gr dana böbregi
2 büyük sogan
3 büyük domates(kabuklari soyulmus, çok küçük dogranmis)
3 adet yesil biber (ince dogranmis)
2 çorba kasigi margarin
1/2 demet maydanoz
1 kahve fincani sirke
kimyon
karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Böbrekleri ince ince küçük olarak dograyin. Sirkeli suda yikayin ve süzün.
Saoganlari halka halinde dogradiktan sonra yagi bir tavada yakmadan
eritin. Sogan ve böbrekleri içine atin. Sürekli karistirarak soteleyin.
Böbreklerin rengi dönünce domatesi, biberi, tuzu ve karabiberi ekleyin.
Tavayi sürekli silkeleyerek ve oynatarak bütün malzeme kavrulup suyunu
çekene kadar pisirmeyi sürdürün. Sonra atesten alin, kimyon ve
matdanozu ekleyin.

Hiç yorum yok: