16 Aralık 2007 Pazar

Dana Eskalop

Mutfak: Türk
Süre: 40 dk
MALZEMELER
4 adet dana eskalop
250 gr jambon, haslama
1 adet sogan, rendelenmis
2 çay fincani tavuk suyu ( ya da et suyu)
2 çorba kasigi beyaz galeta unu
1 çorba kasigi kiyilmis maydanoz
200 gr çig krema
25 gr tereyag
1 çorba kasigi siviyag
1 çay fincani beyaz sarap
25 gr un
sicak su
YAPILIŞ TARİFİ
Eskaloplari dövün. Jambon, bir soganinin rendesi, galeta unu, maydanoz,
tuz, biber ve yumurtayi karistirin. Gerekirse çok az sicak su ile yumusatin.
Eskaloplari bir tahta üzerine yayin.Hazirladiginiz içi dörde bölüp,
eskaloplarin üzerine koyun. Her birini sarip, bir kürdan yardimiyla
tutturun. Tereyag ve siviyagi bir tavada kizdirin. Eskaloplari hafif una
bulayip yagda hafifçe kizartin. Üzerlerine sicak et suyu, sarap ve krema
ilave edip tencerenin kapagini kapatin. 45-50 dakika hafif ateste pisirin,
kürdanlari çikarip servis yapin.

Hiç yorum yok: