16 Aralık 2007 Pazar

Türlü Güveç (Etli)

Mutfak: Türk
Süre: 60dk

MALZEMELER
300 gr kusbasi koyun eti
2 orta boy sogan
2 orta boy patlican
2 orta boy kabak
Iki avuç taze fasulye
Bir avuç taze bamya
4 adet yesilbiber
1/2 bardak sivi yag
3 orta boy domates
2 yemek kasigi margarin veya tereyagi

YAPILIŞ TARİFİ
Kusbasi dogranmis etleri, kiyilmis sogan ve 2 kasik yagla atese koyun.
Arada karistirara kisik ateste suyunu çekene dek pisirin.
Patlicanlari alacali soyun, bir parmak uzunlugunda kesin ve üzerine biraz
tuz serperek bekletin. Sonra da yikayip kurulayin ve kizgin yaga atarak
açik pembe kizartin.
Kabaklarin kabuklarini kaziyip yikayin, yarim parmak uzunlugunda
dograyin. Fasulyeleri tuzlu sicak suya atarak 10 dk bugulayin. Bamyalari
yikayin ve tepelerini koni biçiminde kesip ayiklayin.
8-10 kisilik bir güvece et ve sebzeleri karisik olarak yerlestirin. Üzerine
patlicanlari, dogranmis domates ve biberleri koyun. Yeterince tuz, 1,5
bardak su katip üzeri kapali olarak kisik ateste hafif pistikten sonra biraz
da firinda pisirin.

Hiç yorum yok: