16 Aralık 2007 Pazar

Buhara Pilavi

Mutfak: Türk
Süre: 45 dk

MALZEMELER
3 bardak pirinç
2 orta boy sogan
3 orta boy havuç
1 bardak iç badem
500 gr kusbasi dogranmis koyun eti
3 orta boy havuç
5 yemek kasigi tereyag veya sade yag
100 gr tel sehriye
100 gr kuru kayisi
Tuz-biber-yenibahar
1 adet yufka

YAPILIŞ TARİFİ
Pirinci yikadiktan sonra sicak suda 30 dk bekletin. Bademi sicak suya
koyun ve kabuklarini çikartin.
Ince dogranmis sogani ve bademleri, 3 kasik yagla birlikte açik pembe
kavurun. Rendelenmis havuç, kusbasi dogranmis etleri de katin. Tuz,
karabiber, yenibahar ve 3 bardak su ekleyin. Kisik ateste 45 dk pisirin.
alan yagin içinde sehriyeyi pembe renkte kavurun. Suyu süzülmüs pirinci,
küçük parçalar halinde dogranmis kayisilari ve sehriyeyi etli karisima
katin. 3 bardak sicak su ekleyin. Kisik ateste suyunu çektirin.
Uygun bir tencereyi önce yaglayin, sonra yufkayi yerlestirin. Pisen pilavi
içine bosaltin. Kenardaki yufkalari üzerine kapatin. Yufka kizarincaya dek
firinda pisirin. Bir tabaga ters çevirip servis yapin

Hiç yorum yok: