16 Aralık 2007 Pazar

Dana Pirzola

Mutfak: Türk
Süre: 20 dk
MALZEMELER
6 adet dana pirzola
3/4 su pardagi pirinç
250 gr domates suyu
6 yesil biber, ince kiyilmis
yarim su bardagi bira
1 su bardagi sicak su
yarim su bardagi rendelenmis kasarpeyniri
tuz, karabiber, kekik
YAPILIŞ TARİFİ
Pirzolalari tuzlayip bir tavada çevirin, yanlarina pirinç koyup bir tepsiye
yerlestirin. Su, bira, domates suyu ve baharatlari beraberce karistirip bir
sos olusturun, bunu pirzolalarla pirinçlerin üzerine dökün. Daha sonra
tepsiyi alüminyum folya ile örtüp, firinda 45 dakika kadar pisirin .
Pirzolalarin üzerine kiyilmis yesilbiberleri koyun, daha sonra rendelenmis
kasar peynirini gezdirin. Folyoyu yeniden kapatarak 8-10 dakika kadar
daha pisirin.

Hiç yorum yok: