Mutfak: Türk
Süre: 45 dk
MALZEMELER
1 su bardagi Amerikan Pirinci
8 adet büyük boy dolma biber
1-1/4 çay kasigi tuz
1 çay kasigi toz karabiber
400 gr. Konserve barbunya fasulyesi (suyu süzülmüs)
300 gr. Konserve misir (suyu süzülmüs)
1 bas orta boy dogranmis sogan
1 çay bardagi çekilmis ceviz içi
100 gr. Dogranmis yesil aci biber
1/2 çay kasigi toz kimyon
50 gr. Kasar peyniri (istege bagli)
YAPILIŞ TARİFİ
Biberlerin saplarini çikarin ve içindeki çekirdeklerini ayiklayip yikayin.
Biberleri bir tencerede kapagi kapali olarak 5 dakika kadar haslayarak
suyunu süzün. Biberlerin içini tuz ve toz biber ile ovarak bir kenarda
bekletin. Bir kabin içinde pirinç, fasulye, misir, sogan, ceviz, aci biber,
kimyon ve 1 çay kasigi tuzu iyice karistirin. Biberlerin içini pirinç karisimi
ile doldurun. Dolmalari firin kabina dizip üzerini folyo kagit ile örtün. 250
derece firinda yaklasik 20-30 dakika pisirin. Tepsinin üzerindeki folyoyu
çikarip dolmalarin üzerine kasar peyniri serpistirin. Peynir eriyene kadar 5
dakika daha firinlayin. Üzerini kirmizi biber ile süsleyerek servis yapin.
18 Şubat 2007 Pazar
Patates dolmasi
Mutfak: Türk
Süre: 30dk
MALZEMELER
4 Adet orta boy patates
2 Adet orta boy domates
3 Adet taze sogan
1 Su bardagi az yagli kasar rende
½ demet maydanoz veya feslegen
Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Patatesleri yikayin,
Micro dalga firinda 4 dakika yada normal firinda yumusayincaya kadar
pisirin,
Domateslerin kabuklarini soyun, küp seklinde dograyin,
Tuz ve karabiber ilave edin,
Bir kabin içerisinde ince ince dogranmis maydanoz yada feslegen ve kasar
peyniri ile karistirin.
Patatesleri firindan çikartin, biraz soguduktan sonra üst kismindan küçük
bir kapak açarak bir kasik yardimi ile içini bosaltin,
Patates içini domatesli karisima ilve edin, iyice karistirin.
Hazirladiginiz karisimi patateslerin içine doldurun ve 1-2 dakika peynirler
eriyene kadar tekrar firinlayin.
Sicak olarak servis yapin
Süre: 30dk
MALZEMELER
4 Adet orta boy patates
2 Adet orta boy domates
3 Adet taze sogan
1 Su bardagi az yagli kasar rende
½ demet maydanoz veya feslegen
Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Patatesleri yikayin,
Micro dalga firinda 4 dakika yada normal firinda yumusayincaya kadar
pisirin,
Domateslerin kabuklarini soyun, küp seklinde dograyin,
Tuz ve karabiber ilave edin,
Bir kabin içerisinde ince ince dogranmis maydanoz yada feslegen ve kasar
peyniri ile karistirin.
Patatesleri firindan çikartin, biraz soguduktan sonra üst kismindan küçük
bir kapak açarak bir kasik yardimi ile içini bosaltin,
Patates içini domatesli karisima ilve edin, iyice karistirin.
Hazirladiginiz karisimi patateslerin içine doldurun ve 1-2 dakika peynirler
eriyene kadar tekrar firinlayin.
Sicak olarak servis yapin
Pazi sarmasi
Mutfak: Türk
Süre: 30dk
MALZEMELER
1 kg pazi
500 gr az yagli kiyma
1 adet orta boy sogan
1 çorba kasigi salça
1 kase pirinç
½ demet maydanoz
1 çorba kasigi zeytinyagi
karabiber
kirmizi biber
tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Pazi yapraklarini az tuzlu suda haslayin ve süzün.
Kiymayi rendelenmis sogan, salça, pirinç ve baharatlar ile iyice karistirin.
Hazirladiginiz harci pazi yapraklarinin içerisine koyarak sarin.
Tencerenin içerisine yerlestirip yagli ve salçali suda pisirin.
Yapraklarin açilmamasi için tencerenin içine yerlestirdikten sonra üzerine
bir tabak koyabilirsiniz.
Servis tabagina alip yogurt ile servis yapin.
Süre: 30dk
MALZEMELER
1 kg pazi
500 gr az yagli kiyma
1 adet orta boy sogan
1 çorba kasigi salça
1 kase pirinç
½ demet maydanoz
1 çorba kasigi zeytinyagi
karabiber
kirmizi biber
tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Pazi yapraklarini az tuzlu suda haslayin ve süzün.
Kiymayi rendelenmis sogan, salça, pirinç ve baharatlar ile iyice karistirin.
Hazirladiginiz harci pazi yapraklarinin içerisine koyarak sarin.
Tencerenin içerisine yerlestirip yagli ve salçali suda pisirin.
Yapraklarin açilmamasi için tencerenin içine yerlestirdikten sonra üzerine
bir tabak koyabilirsiniz.
Servis tabagina alip yogurt ile servis yapin.
Peynirli kabak dolmasi
Mutfak: Türk
Süre: 30dk
MALZEMELER
6 dolmalik kabak
250 gr peynir rendesi (tercihen tulum)
1/2 bardak süt
istege göre haslanmis kusbasi et, salam ya da sosis
dereotu
tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Kabaklarin iki basi kesilir. Içi çikarilir. Tuzlu suda yenecek kivama gelene
kadar haslanir. Pisince firina dayanikli kaba yerlestirilir. Peynir rendesi,
süt, dereotu, istenilen tür eti karistirip kabaklarin içini doldurun. Üzerine
kasar peyniri rendesi serpip üstü yukari gelecek biçimde firina verin.
Peynir eriyince sicak servis yapin...
Süre: 30dk
MALZEMELER
6 dolmalik kabak
250 gr peynir rendesi (tercihen tulum)
1/2 bardak süt
istege göre haslanmis kusbasi et, salam ya da sosis
dereotu
tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Kabaklarin iki basi kesilir. Içi çikarilir. Tuzlu suda yenecek kivama gelene
kadar haslanir. Pisince firina dayanikli kaba yerlestirilir. Peynir rendesi,
süt, dereotu, istenilen tür eti karistirip kabaklarin içini doldurun. Üzerine
kasar peyniri rendesi serpip üstü yukari gelecek biçimde firina verin.
Peynir eriyince sicak servis yapin...
Pirinçli sogan dolmasi
Mutfak: Türk
Süre: 40 dk
MALZEMELER
1 su bardagi Amerikan Pirinci
Yarim su bardagi su
2 çorba kasigi soya yagi
1 su bardagi rendelenmis kasar peyniri
1 fincan tavuk suyu
1 dis sarimsak
1-2 demet dereotu
Yeterince tuz ve kirmizi biber
YAPILIŞ TARİFİ
Bir tavada yag kizdirip pirinci hafif kavurun. Içine ezilmis sarimsak,
kiyilmis dereotu, tuz ve kirmizi biberi ekleyip biraz daha kavurun. Pirinçler
göz göz olunca 1 fincan tavuk suyunu ilave edip suyunu çekene kadar
kaynatin. Soganlarin kabuklarini soyup ortadan 2'ye ayirin. Içlerine
hazirlamis oldugunuz pirinçli karisimdan doldurun ve firin kabina dizin.
Dolmalarin üzerine kasar peyniri rendesi serpistirip 20 dakika soganlar
pisene kâdar firinlayin.
Süre: 40 dk
MALZEMELER
1 su bardagi Amerikan Pirinci
Yarim su bardagi su
2 çorba kasigi soya yagi
1 su bardagi rendelenmis kasar peyniri
1 fincan tavuk suyu
1 dis sarimsak
1-2 demet dereotu
Yeterince tuz ve kirmizi biber
YAPILIŞ TARİFİ
Bir tavada yag kizdirip pirinci hafif kavurun. Içine ezilmis sarimsak,
kiyilmis dereotu, tuz ve kirmizi biberi ekleyip biraz daha kavurun. Pirinçler
göz göz olunca 1 fincan tavuk suyunu ilave edip suyunu çekene kadar
kaynatin. Soganlarin kabuklarini soyup ortadan 2'ye ayirin. Içlerine
hazirlamis oldugunuz pirinçli karisimdan doldurun ve firin kabina dizin.
Dolmalarin üzerine kasar peyniri rendesi serpistirip 20 dakika soganlar
pisene kâdar firinlayin.
Soya kiymali pazi dolmasi
Mutfak: Türk
Süre: 45 dk
MALZEMELER
100 gr Soya eti (ilik su içinde en az 20 dakika bekletilmis)
1 kg pazi yapragi, haslanmis
1 su bardagi pirinç
1/2 demet dereotu
1/2 demet nane
2 yemek kasigi nar eksisi
1 yemek kasigi biber salçasi
1 yemek kaigi domates salçasi
3 adet domates, rendelenmis
3 adet kuru sogan, rendelenmis
1 çay bardagi soya yagi
1 yemek kasigi soya bahari
1/4 çay kasigi karabiber
1/2 çay kasigi tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Genis bir kap içinde sogan, soya kiymasi, pirinç, ince kiyilmis dereotu ile
nane, nar eksisi, biber salçasi, 3 yemek kasigi soya yagi, soya bahari,
karabiber ve tuzu iyice karistirip, harcinizi hazirlayin. Hasladiginiz pazi
yapraklarina harci sarin, tencereye dizin. Kalan soya yagini domates
salçasi ve 1.5 su bardagi sicak suyla karistirip, dolmalarin üzerine dökün.
Pirinçler pisene kadar kisik ateste kaynatin. Yogurtla birlikte servis yapin
Süre: 45 dk
MALZEMELER
100 gr Soya eti (ilik su içinde en az 20 dakika bekletilmis)
1 kg pazi yapragi, haslanmis
1 su bardagi pirinç
1/2 demet dereotu
1/2 demet nane
2 yemek kasigi nar eksisi
1 yemek kasigi biber salçasi
1 yemek kaigi domates salçasi
3 adet domates, rendelenmis
3 adet kuru sogan, rendelenmis
1 çay bardagi soya yagi
1 yemek kasigi soya bahari
1/4 çay kasigi karabiber
1/2 çay kasigi tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Genis bir kap içinde sogan, soya kiymasi, pirinç, ince kiyilmis dereotu ile
nane, nar eksisi, biber salçasi, 3 yemek kasigi soya yagi, soya bahari,
karabiber ve tuzu iyice karistirip, harcinizi hazirlayin. Hasladiginiz pazi
yapraklarina harci sarin, tencereye dizin. Kalan soya yagini domates
salçasi ve 1.5 su bardagi sicak suyla karistirip, dolmalarin üzerine dökün.
Pirinçler pisene kadar kisik ateste kaynatin. Yogurtla birlikte servis yapin
Tahinli lahana dolmasi
Mutfak: Türk
Süre: 60dk
MALZEMELER
1 adet orta boy lahana (tuzlu suda haslanmis)
2 su bardagi pirinc
2 adet domates (küp küp ince olarak dogranmis)
2 adet yesil biber (ince dogranmis)
1 çay bardagi zeytinyagi
1 yemek kasigi kirmizi biber
1 tatli kasigi karabiber
Yairm demet maydanoz (ince dogranmis)
Yairm su bardagi tahin
1 tutam tuz
Sos Için :
1 çay bardagi tahin
1 su bardagi yogurt
2 limon suyu
5-6 dis sarimsak (dövülmüs)
1 çay kasigi nane
1 çay kasigi kirmizi biber
1 tutam tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Pirinci yikayip süzün. Domates, sogan, yesil biber, maydanoz, tahin,
zeytinyagi ve baharatlari karisrirarak iyice harmanlayin. Lahanalarin içine
azar azar iç koyarak sarin. Tencereye dizin, 2 su bardagi su ilave ederek,
kisik ateste pisirin. Sos malzemelerini presten geçirip lahanalarin üzerine
döküp 5 dk kadar tekrar kaynatin. Lahana dolmanizi en az 3-4 saat
dinlendirin. Soguk olarak servis yapin.
Süre: 60dk
MALZEMELER
1 adet orta boy lahana (tuzlu suda haslanmis)
2 su bardagi pirinc
2 adet domates (küp küp ince olarak dogranmis)
2 adet yesil biber (ince dogranmis)
1 çay bardagi zeytinyagi
1 yemek kasigi kirmizi biber
1 tatli kasigi karabiber
Yairm demet maydanoz (ince dogranmis)
Yairm su bardagi tahin
1 tutam tuz
Sos Için :
1 çay bardagi tahin
1 su bardagi yogurt
2 limon suyu
5-6 dis sarimsak (dövülmüs)
1 çay kasigi nane
1 çay kasigi kirmizi biber
1 tutam tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Pirinci yikayip süzün. Domates, sogan, yesil biber, maydanoz, tahin,
zeytinyagi ve baharatlari karisrirarak iyice harmanlayin. Lahanalarin içine
azar azar iç koyarak sarin. Tencereye dizin, 2 su bardagi su ilave ederek,
kisik ateste pisirin. Sos malzemelerini presten geçirip lahanalarin üzerine
döküp 5 dk kadar tekrar kaynatin. Lahana dolmanizi en az 3-4 saat
dinlendirin. Soguk olarak servis yapin.
Yumurta Dolmasi
Mutfak: Türk
Süre: 20 dk
MALZEMELER
6 adet yumurta
un
1 demet maydanoz
1/4 su bardagi sivi yag
1 su bardagi su
1 çay kasigi tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Bes yumurtayi kati olarak kaynatip, kabuklarini soyun ve ikiser parçaya
bölüp, içlerinden sarilarini çikarin. Tuz, karabiber ve maydanozu ile iyice
karistirip, karisimi tekrar yumurta beyazlannin içine yerlestirin. Kalan bir
yumurtayi kirip iyice çirpin. Su, tuz ve un ilave edip, boza kivaminda bir
hamur elde edin. Yumurtalari bu hamura bulayip kizgin yagda kizartin.
Süre: 20 dk
MALZEMELER
6 adet yumurta
un
1 demet maydanoz
1/4 su bardagi sivi yag
1 su bardagi su
1 çay kasigi tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Bes yumurtayi kati olarak kaynatip, kabuklarini soyun ve ikiser parçaya
bölüp, içlerinden sarilarini çikarin. Tuz, karabiber ve maydanozu ile iyice
karistirip, karisimi tekrar yumurta beyazlannin içine yerlestirin. Kalan bir
yumurtayi kirip iyice çirpin. Su, tuz ve un ilave edip, boza kivaminda bir
hamur elde edin. Yumurtalari bu hamura bulayip kizgin yagda kizartin.
Zeytinyagli Dolma
Mutfak: Türk
Süre: 40 dk
MALZEMELER
1 bardak pirinç için : 4 orta boy sogan
1 su bardagi zeytinyagi
50 gram dolmalik fistik
50 gram üzüm
1 tatli kasigi yenibahar
1 çay kasigi tuz
1 çay kasigi kekik
1 çay kasigi kuru nane
2 su bardagi pirinç için : 1 kilo dolmalik yesil biber ya da asma yapragi
veya 1 kilo pazinin yapragi
3 adet kesmeseker
YAPILIŞ TARİFİ
Yag tencereye konur. Ince kiyilmis sogan ve fistik ilave edilip 1-2 dakika
hafifçe çevrilir. Ayiklanmis, yikanmis pirinç de ilave edilip sadece 1-2 kez
daha çevrilir. Yikanmis ve saplari çikarilmis üzüm, yenibahar, seker, tuz,
kekik, nane de eklenip 1-2 defa da bu sekilde karistirilir ve tencerenin
kapagi kapatilip atesten alinir. Dolmanin içi soguyunca, ayiklanip
yikanmis, kapaklari kesilmis ve içi temizlenmis olan dolmalik biberlere bu
malzeme doldurulur. Domatesin kabuklari kesilerek biberler üzerine
kapanir ve malzeme bitinceye kadar biberler doldurulur. Alti düz bir
tencereye yanyana gelecek sekilde dizilir. 1,5 bardak kadar su konulur ve
orta hararette yarim saat kadar pisirilir. Ilindiktan sonra tencereden alinip
servis tabagina konulur.
Not: Servis tabagina alinan dolmalarin daha lezzetli ve parlak görünmesi
için yarim limonun suyu bir kahve fincani zeytinyagi ile çirpilip dolmanin
üzerine gezdirilebilir. Limon dilimleriyle süslenebilir
Süre: 40 dk
MALZEMELER
1 bardak pirinç için : 4 orta boy sogan
1 su bardagi zeytinyagi
50 gram dolmalik fistik
50 gram üzüm
1 tatli kasigi yenibahar
1 çay kasigi tuz
1 çay kasigi kekik
1 çay kasigi kuru nane
2 su bardagi pirinç için : 1 kilo dolmalik yesil biber ya da asma yapragi
veya 1 kilo pazinin yapragi
3 adet kesmeseker
YAPILIŞ TARİFİ
Yag tencereye konur. Ince kiyilmis sogan ve fistik ilave edilip 1-2 dakika
hafifçe çevrilir. Ayiklanmis, yikanmis pirinç de ilave edilip sadece 1-2 kez
daha çevrilir. Yikanmis ve saplari çikarilmis üzüm, yenibahar, seker, tuz,
kekik, nane de eklenip 1-2 defa da bu sekilde karistirilir ve tencerenin
kapagi kapatilip atesten alinir. Dolmanin içi soguyunca, ayiklanip
yikanmis, kapaklari kesilmis ve içi temizlenmis olan dolmalik biberlere bu
malzeme doldurulur. Domatesin kabuklari kesilerek biberler üzerine
kapanir ve malzeme bitinceye kadar biberler doldurulur. Alti düz bir
tencereye yanyana gelecek sekilde dizilir. 1,5 bardak kadar su konulur ve
orta hararette yarim saat kadar pisirilir. Ilindiktan sonra tencereden alinip
servis tabagina konulur.
Not: Servis tabagina alinan dolmalarin daha lezzetli ve parlak görünmesi
için yarim limonun suyu bir kahve fincani zeytinyagi ile çirpilip dolmanin
üzerine gezdirilebilir. Limon dilimleriyle süslenebilir
Zeytinyagli Kereviz Dolmasi
Mutfak: Türk
Süre: 45 dk
MALZEMELER
3 adet kereviz
2 adet havuç
100 gram kadar bezelye
1,5 limonun suyu
1 bas sogan veya 6 adet arpacik sogan
6 adet kesmeseker
Yeterince tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Kerevizler ayiklanir, yikanir, kabuklari soyulduktan sonra ortadan ikiye
bölünür ve 1 limonu kullanarak yaptigimiz limonlu suya atilir. Diger
taraftan temizlenmis yikanmis havuç tavla zari büyüklügünde küp küp
kesilir, bezelye de ilave edilerek limonlu sudan çikarilmis ve alti düz bir
tencereye yerlestirilmis kerevizlerin içlerine doldurulur. Artan malzeme
tencerenin etrafina serpistirilir. Herbir kerevizin üzerine 1 kesmeseker
konur. Yarim limon suyu ile zeytinyagi çirpilir ve kerevizlerin üzerine
dökülür. Ayrica 1,5 çay bardagi daha su ilave edilir. Tuz eklenir. Kapagi hiç
açilmadan 25-30 dakika orta ateste pisirilir. Ilindikta sonra servis yapilir.
Süre: 45 dk
MALZEMELER
3 adet kereviz
2 adet havuç
100 gram kadar bezelye
1,5 limonun suyu
1 bas sogan veya 6 adet arpacik sogan
6 adet kesmeseker
Yeterince tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Kerevizler ayiklanir, yikanir, kabuklari soyulduktan sonra ortadan ikiye
bölünür ve 1 limonu kullanarak yaptigimiz limonlu suya atilir. Diger
taraftan temizlenmis yikanmis havuç tavla zari büyüklügünde küp küp
kesilir, bezelye de ilave edilerek limonlu sudan çikarilmis ve alti düz bir
tencereye yerlestirilmis kerevizlerin içlerine doldurulur. Artan malzeme
tencerenin etrafina serpistirilir. Herbir kerevizin üzerine 1 kesmeseker
konur. Yarim limon suyu ile zeytinyagi çirpilir ve kerevizlerin üzerine
dökülür. Ayrica 1,5 çay bardagi daha su ilave edilir. Tuz eklenir. Kapagi hiç
açilmadan 25-30 dakika orta ateste pisirilir. Ilindikta sonra servis yapilir.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)