18 Şubat 2007 Pazar

Pirinçli sogan dolmasi

Mutfak: Türk
Süre: 40 dk

MALZEMELER
1 su bardagi Amerikan Pirinci
Yarim su bardagi su
2 çorba kasigi soya yagi
1 su bardagi rendelenmis kasar peyniri
1 fincan tavuk suyu
1 dis sarimsak
1-2 demet dereotu
Yeterince tuz ve kirmizi biber

YAPILIŞ TARİFİ
Bir tavada yag kizdirip pirinci hafif kavurun. Içine ezilmis sarimsak,
kiyilmis dereotu, tuz ve kirmizi biberi ekleyip biraz daha kavurun. Pirinçler
göz göz olunca 1 fincan tavuk suyunu ilave edip suyunu çekene kadar
kaynatin. Soganlarin kabuklarini soyup ortadan 2'ye ayirin. Içlerine
hazirlamis oldugunuz pirinçli karisimdan doldurun ve firin kabina dizin.
Dolmalarin üzerine kasar peyniri rendesi serpistirip 20 dakika soganlar
pisene kâdar firinlayin.

Hiç yorum yok: