18 Şubat 2007 Pazar

Zeytinyagli Kereviz Dolmasi

Mutfak: Türk
Süre: 45 dk

MALZEMELER
3 adet kereviz
2 adet havuç
100 gram kadar bezelye
1,5 limonun suyu
1 bas sogan veya 6 adet arpacik sogan
6 adet kesmeseker
Yeterince tuz

YAPILIŞ TARİFİ
Kerevizler ayiklanir, yikanir, kabuklari soyulduktan sonra ortadan ikiye
bölünür ve 1 limonu kullanarak yaptigimiz limonlu suya atilir. Diger
taraftan temizlenmis yikanmis havuç tavla zari büyüklügünde küp küp
kesilir, bezelye de ilave edilerek limonlu sudan çikarilmis ve alti düz bir
tencereye yerlestirilmis kerevizlerin içlerine doldurulur. Artan malzeme
tencerenin etrafina serpistirilir. Herbir kerevizin üzerine 1 kesmeseker
konur. Yarim limon suyu ile zeytinyagi çirpilir ve kerevizlerin üzerine
dökülür. Ayrica 1,5 çay bardagi daha su ilave edilir. Tuz eklenir. Kapagi hiç
açilmadan 25-30 dakika orta ateste pisirilir. Ilindikta sonra servis yapilir.

Hiç yorum yok: