18 Şubat 2007 Pazar

Misirli biber dolmasi

Mutfak: Türk
Süre: 45 dk

MALZEMELER
1 su bardagi Amerikan Pirinci
8 adet büyük boy dolma biber
1-1/4 çay kasigi tuz
1 çay kasigi toz karabiber
400 gr. Konserve barbunya fasulyesi (suyu süzülmüs)
300 gr. Konserve misir (suyu süzülmüs)
1 bas orta boy dogranmis sogan
1 çay bardagi çekilmis ceviz içi
100 gr. Dogranmis yesil aci biber
1/2 çay kasigi toz kimyon
50 gr. Kasar peyniri (istege bagli)

YAPILIŞ TARİFİ
Biberlerin saplarini çikarin ve içindeki çekirdeklerini ayiklayip yikayin.
Biberleri bir tencerede kapagi kapali olarak 5 dakika kadar haslayarak
suyunu süzün. Biberlerin içini tuz ve toz biber ile ovarak bir kenarda
bekletin. Bir kabin içinde pirinç, fasulye, misir, sogan, ceviz, aci biber,
kimyon ve 1 çay kasigi tuzu iyice karistirin. Biberlerin içini pirinç karisimi
ile doldurun. Dolmalari firin kabina dizip üzerini folyo kagit ile örtün. 250
derece firinda yaklasik 20-30 dakika pisirin. Tepsinin üzerindeki folyoyu
çikarip dolmalarin üzerine kasar peyniri serpistirin. Peynir eriyene kadar 5
dakika daha firinlayin. Üzerini kirmizi biber ile süsleyerek servis yapin.

Hiç yorum yok: