18 Şubat 2007 Pazar

Soya kiymali pazi dolmasi

Mutfak: Türk
Süre: 45 dk

MALZEMELER
100 gr Soya eti (ilik su içinde en az 20 dakika bekletilmis)
1 kg pazi yapragi, haslanmis
1 su bardagi pirinç
1/2 demet dereotu
1/2 demet nane
2 yemek kasigi nar eksisi
1 yemek kasigi biber salçasi
1 yemek kaigi domates salçasi
3 adet domates, rendelenmis
3 adet kuru sogan, rendelenmis
1 çay bardagi soya yagi
1 yemek kasigi soya bahari
1/4 çay kasigi karabiber
1/2 çay kasigi tuz

YAPILIŞ TARİFİ
Genis bir kap içinde sogan, soya kiymasi, pirinç, ince kiyilmis dereotu ile
nane, nar eksisi, biber salçasi, 3 yemek kasigi soya yagi, soya bahari,
karabiber ve tuzu iyice karistirip, harcinizi hazirlayin. Hasladiginiz pazi
yapraklarina harci sarin, tencereye dizin. Kalan soya yagini domates
salçasi ve 1.5 su bardagi sicak suyla karistirip, dolmalarin üzerine dökün.
Pirinçler pisene kadar kisik ateste kaynatin. Yogurtla birlikte servis yapin

Hiç yorum yok: