20 Nisan 2007 Cuma

Sirkeli karides

Mutfak: Fransiz
Süre: 30dk


MALZEMELER
1/2 kg. karides (temizlenmis)
1,5 yemek kasigi sirke
1 adet küçük sogan (yemeklik dogranmis)
4 dis sarimsak (ince kiyilmis)
2 orta boy domates(küp dogranmis)
1/2 çay bardagi siviyag
3 yemek kasigi kiyilmis maydanoz
tuz
karabiber

YAPILIŞ TARİFİ
Yarim çay bardagi siviyagda sogani ve sarimsagi kavurun. Karidesleri ve
sirkeyi ilave edip 1-2 dakika kisik ateste kavurun. Domatesi ve
baharatlarini ilave edip 4-5 dakika harli ateste pisirin. Istediginiz
garnitürle, sicak olarak servis yapin

Somon baligi

Mutfak: Türk
Süre: 20 dk

MALZEMELER
1 adet somon baligi

YAPILIŞ TARİFİ
Somon baligini önce uzunlamasina ikiye daha sonra da dörde bölün. Genis
bir tavada tereyag eritin. Somonlar çok kisik ateste agir agir pisirilir.
Piserken tavanin üzerine kapak konulmasi gereklidir ki buhariyla güzel
koksun. Sicak servis yapilir

Somon baligi tartar

Mutfak: Türk
Süre: 40 dk

MALZEMELER
1 kg taze somon baligi
2 adet limon
Zeytin yag
Maydonoz
Bir çorba kasigi kapari (istege bagli olarak)
Karabiber
Tuz

YAPILIŞ TARİFİ
.Balikçiniza somonun filetolarini ayirtin
Somon filetolari az kaynar tuzlu suda 3-4 dakkika haslayin. Olabilecek
kalan kilçiklari ayirin.
Süzüp ve sogutuktan sonra baligi ince ince kiyin. Üzerine limon
suyu,zeytin yagi, kiyilmis maydonoz, kapari, tuz ve biber ilave edin. Iyice
karistirin.
Tost ekmeklerini kizartin, hazirladiginiz karisimi üzerine koyup servis
yapin.

Provence Usülü Karides

Mutfak: Türk
Süre: 30dk

MALZEMELER
6 Jumbo karides
3 dis sarimsak
½ demet maydanoz
kizartma yagi

YAPILIŞ TARİFİ
Tuz, maydanoz ve sarımsakları havanda iyice dövün. Temizlediğiniz
karidesleri maydanoz ve sarımsak karışımına bulayarak kızartın. Servis
yaparken üzerine çok az konyak dökerek ateşe verin.
Afiyet olsun...

Salçali Uskumru

Mutfak: Türk
Süre: 60dk

MALZEMELER
1.5 kg uskumru baligi
7 çorba kasigi tereyag
3 adet defne yapragi
3 su bardagi su
1 adet kereviz
4 adet domates
1 adet sogan
1 adet havuç
1 adet limon
1 demet maydanoz
karabiber
tuz

YAPILIŞ TARİFİ
Baliklari temizleyin, yikayip tuzladiktan sonra firin tepsisine dizin.
Sebzeleri ayiklayin, yikayip, iri parçalar halinde dograyin, tuz, biber,
tereyag, su ve defne yapraklarini ilave edin. Orta hararetli ateste sebzeler
pisinceye dek kaynatin, ince delikli bir süzgeçten geçirip, baliklarin üzerine
bosaltin. Maydanozu kiyip, üzerlerine serpin. Her bir baligin üzerine yarim
limon dilimi koyun. Orta hararetli firinda 40-45 dakika kadar pisirip, servis
yapin.

Bademli et sote

Mutfak: Türk
Süre: 45 dk

MALZEMELER
500gr yagsiz dana eti
Bir su bardagi soyulmus badem
3 Yemek kasigi zeytinyagi
Bir dis sarmisak
5 Yemek kasigi soya sosu
6 Yemek kasigi beyaz sarap
1 Tatli kasigi nisasta

YAPILIŞ TARİFİ
Eti serit serit dograyin.
Yesil biberleri yikayin,uzunlamasina ince ince dograyin.
Bademleri ise orta irilikte kesin,yagsiz tavada hafifçe kavurun.
Kalin dipli bir tavada zeytinyagini iyice kizdirin.Etleri yagda
kavurun.Biberleri ilave edip birlikte yumusatin.Daha sonra sarmisak,soya
sosu ve sarabi ilave edip 5 dakika kadar daha pisirin.Bir miktar su ile
karistirdiginiz nisastayi ekleyin.
Servis yapmadan önce bademleri katin.Dilerseniz haslanmis pirinç ile
servis yapabilirsiniz.

Arapkir Kizarmasi

Mutfak: Türk
Süre: 30dk

MALZEMELER
2 kg kemikli et, kuzu budundan
3 adet sogan , ince dogranmis
3-4 yemek kasigi salça
125 gr margarin
1 kutu yogurt
karabiber
tuz

YAPILIŞ TARİFİ
Margarini ilitip, yumusatin. Bütün malzemeyi bir kapta kanstin ve etlere
iyice yedirin. Sivanmis et parçalarini tencereye koyun ve artan malzemeyi
etlerin üzerlerine dökün. Agir ateste kendi suyunu çekene kadar pisirin. Iki
bardak su ilave edin, malzemeler suyu çekinceye dek pisirin. Yaninda pilav
ile servis yapin.

Ali Nazik

Mutfak: Türk
Süre: 30dk

MALZEMELER
200 gr yarim yagli kiyma
2 adet patlican
250 gr süzme yogurt
1 adet yesilbiber
7-8 dal maydanoz
100 gr tereyagi

YAPILIŞ TARİFİ
Patlicanlari firinda közleyin. Kabugunu soyun ve biçakla ince ince kiyin.
Yogurtla karistirip, bir güvece yerlestirin ve isitin. Baska bir kapta kiyma,
tuz ve karabiberi yogurarak köfteyi hazirlayin ve kebap sisine takarak
közde pisirin. Küçük küçük parçalara bölerek içine kirmizibiber eklenmis
tereyaginda biraz kavurun. Hazirladiginiz bu eti, isitilmis güvecin üzerine
yerlestirin. Maydanoz ve yesilbiberle süsleyin.