20 Nisan 2007 Cuma

Salçali Uskumru

Mutfak: Türk
Süre: 60dk

MALZEMELER
1.5 kg uskumru baligi
7 çorba kasigi tereyag
3 adet defne yapragi
3 su bardagi su
1 adet kereviz
4 adet domates
1 adet sogan
1 adet havuç
1 adet limon
1 demet maydanoz
karabiber
tuz

YAPILIŞ TARİFİ
Baliklari temizleyin, yikayip tuzladiktan sonra firin tepsisine dizin.
Sebzeleri ayiklayin, yikayip, iri parçalar halinde dograyin, tuz, biber,
tereyag, su ve defne yapraklarini ilave edin. Orta hararetli ateste sebzeler
pisinceye dek kaynatin, ince delikli bir süzgeçten geçirip, baliklarin üzerine
bosaltin. Maydanozu kiyip, üzerlerine serpin. Her bir baligin üzerine yarim
limon dilimi koyun. Orta hararetli firinda 40-45 dakika kadar pisirip, servis
yapin.

Hiç yorum yok: