Mutfak: Türk
Süre: 30dk
MALZEMELER
Pirinç 1/3 su bardagi 60 gram
Su 4 su bardagi 800 gram
Tuz 2 tatli kasigi 12 gram
Un 3 yemek kasigi 18 gram
Yogurt 1 2/3 su bardagi 360 gram
Yumurta 1 adet 50 gram
Margarin veya tereyagi
4 yemek kasigi 40 gram
Nane 1 ½ yemek kasigi 2 gram
YAPILIŞ TARİFİ
Pirinci yika, su ve tuz ile tencereye koy, iyice yumusayana degin, yaklasik
30 dakika pisir. Unu, ayri bir kapta, yogurtla ez, içine yumurtayi kir,
karistir, sicak çorbadan birkaç kasik koyarak ilit. Yogurtlu karisimi
tencereye azar azar ekleyerek, çorbayi sürekli karistir, kaynayincaya kadar
karistirmaya devam et. 10 dakika pisir. Yagi tavada erit, naneyi kat,
birkaç kez çevir, ocaktan al, çorbanin üzerine gezdir.
30 Ocak 2007 Salı
Yesil Mercimek Çorbasi
Mutfak: Türk
Süre: 30dk
MALZEMELER
Yesil Mercimek 2/3 su bardagi 115 gr
Su 6 su bardagi 1200 gr
Sogan 1 orta boy 75 gr
Margarin veya tereyagi
4 yemek kasigi 40 gr
Un 2 yemek kasigi 12 gr
Pirinç ¼ çay bardagi 25 gr
Tuz 2 tatli kasigi 12 gr
Yumurta 1 adet 50 gr
Süt 1 su bardagi 200 gr
Ekmek (bayat) 2 ince dilim 40 gr
Kirmizi biber ½ tatli kasigi 1 gr
YAPILIŞ TARİFİ
Mercimegi yika. 1 su bardagi su ile bir gece önceden islat. Sogani soy,
yika, ince ince dogra. Yagla birlikte tencereye koy, kapagi kapat, ara sira
karistirarak 2-3 dakika öldür, unu ekle, hafif sararincaya degin kavur.
Pirinci yika, mercimek ve kalan su ile beraber sogan-un karisimina kat,
kaynayana kadar karistir. 35-40 dakika pisir. Süzgeçten veya blenderden
geçir, tuzu ekle, tekrar atese koy. Yumurtayi ayri bir kapta, sütle iyice
çirp, içine sicak çorbadan bir kaç kasik katarak ilit. Süt-yumurta karisimini
tencereye azar azar eklerken, çorbayi sürekli karistir, kaynayinca ocagi
kapat. Diger yandan, ekmegi 1 cm³ irilikte dogra ve tepsiye koy, firinda
pembe renkte kizart. Çorbayi üzerine kizarmis ekmek ve kirmizi biber
serperek servis yap.
Süre: 30dk
MALZEMELER
Yesil Mercimek 2/3 su bardagi 115 gr
Su 6 su bardagi 1200 gr
Sogan 1 orta boy 75 gr
Margarin veya tereyagi
4 yemek kasigi 40 gr
Un 2 yemek kasigi 12 gr
Pirinç ¼ çay bardagi 25 gr
Tuz 2 tatli kasigi 12 gr
Yumurta 1 adet 50 gr
Süt 1 su bardagi 200 gr
Ekmek (bayat) 2 ince dilim 40 gr
Kirmizi biber ½ tatli kasigi 1 gr
YAPILIŞ TARİFİ
Mercimegi yika. 1 su bardagi su ile bir gece önceden islat. Sogani soy,
yika, ince ince dogra. Yagla birlikte tencereye koy, kapagi kapat, ara sira
karistirarak 2-3 dakika öldür, unu ekle, hafif sararincaya degin kavur.
Pirinci yika, mercimek ve kalan su ile beraber sogan-un karisimina kat,
kaynayana kadar karistir. 35-40 dakika pisir. Süzgeçten veya blenderden
geçir, tuzu ekle, tekrar atese koy. Yumurtayi ayri bir kapta, sütle iyice
çirp, içine sicak çorbadan bir kaç kasik katarak ilit. Süt-yumurta karisimini
tencereye azar azar eklerken, çorbayi sürekli karistir, kaynayinca ocagi
kapat. Diger yandan, ekmegi 1 cm³ irilikte dogra ve tepsiye koy, firinda
pembe renkte kizart. Çorbayi üzerine kizarmis ekmek ve kirmizi biber
serperek servis yap.
Pirinç Çorbasi
Mutfak: Türk
Süre: 30dk
MALZEMELER
2 ½ lt. (10 bardak) et suyu
125 gr (3/4 bardak) pirinç
7-8 sap maydanoz
YAPILIŞ TARİFİ
Pirinci ayiklayip yikayin. Et suyuyla atese koyun. Pirinçler pisinceye kadar
yavas yavas kaynamasini saglayin. Tuz katip atesten indirmeden önce
üzerine kiyilmis maydanoz serpin.
Süre: 30dk
MALZEMELER
2 ½ lt. (10 bardak) et suyu
125 gr (3/4 bardak) pirinç
7-8 sap maydanoz
YAPILIŞ TARİFİ
Pirinci ayiklayip yikayin. Et suyuyla atese koyun. Pirinçler pisinceye kadar
yavas yavas kaynamasini saglayin. Tuz katip atesten indirmeden önce
üzerine kiyilmis maydanoz serpin.
Pirinç Çorbasi (Domatesli)
Mutfak: Türk
Süre: 25
MALZEMELER
2 ½ lt (10 bardak ) et suyu veya su
¾ bardak pirinc
300 gr (3 orta boy) kirmizi olgun domates
7-8 sap maydanoz
YAPILIŞ TARİFİ
1-Domateslerin kabuklarini ve çekirdeklerini çikartip küçük parçalara
dograyin veya domatesleri ikiye kesip çekirdeklerini çikardiktan sonra kalin
rendeden geçirin. 1 bardak et suyuyla atese koyun ve 5-10 dakika
kaynatin.
2-Kalan et suyuyla temizlenmis ve yikanmis pirinci katin. Kisik ateste
pirinçler yumusayana dek pisirin tuz katip kiyilmis maydanoz serpin.
Süre: 25
MALZEMELER
2 ½ lt (10 bardak ) et suyu veya su
¾ bardak pirinc
300 gr (3 orta boy) kirmizi olgun domates
7-8 sap maydanoz
YAPILIŞ TARİFİ
1-Domateslerin kabuklarini ve çekirdeklerini çikartip küçük parçalara
dograyin veya domatesleri ikiye kesip çekirdeklerini çikardiktan sonra kalin
rendeden geçirin. 1 bardak et suyuyla atese koyun ve 5-10 dakika
kaynatin.
2-Kalan et suyuyla temizlenmis ve yikanmis pirinci katin. Kisik ateste
pirinçler yumusayana dek pisirin tuz katip kiyilmis maydanoz serpin.
Sehriye Çorbasi (Domatesli)
Mutfak: Türk
Süre: 30dk
MALZEMELER
2 ½ lt et suyu (yagli)
100 gr tel sehriye
3 orta boy domates
½ demet maydanoz
tuz
YAPILIŞ TARİFİ
1-Domatesleri ortadan ikiye keserek çekirdeklerini çikarin ve kabuklari
kalacak biçimde, iri rendeden geçirin. Bir iki kasik et suyunun yagindan
koyup ateste yumusatin. Sonra kalan et suyunu ekleyin.
2-Kaynamaya baslarken tuz ve sehriyeyi katin 10 dk sonra kiyilmis
maydanoz serpip indirin.
Süre: 30dk
MALZEMELER
2 ½ lt et suyu (yagli)
100 gr tel sehriye
3 orta boy domates
½ demet maydanoz
tuz
YAPILIŞ TARİFİ
1-Domatesleri ortadan ikiye keserek çekirdeklerini çikarin ve kabuklari
kalacak biçimde, iri rendeden geçirin. Bir iki kasik et suyunun yagindan
koyup ateste yumusatin. Sonra kalan et suyunu ekleyin.
2-Kaynamaya baslarken tuz ve sehriyeyi katin 10 dk sonra kiyilmis
maydanoz serpip indirin.
Sehriye Çorbasi (Terbiyeli)
Mutfak: Türk
Süre: 30dk
MALZEMELER
2 ½ lt et suyu(10 bardak)
100 gr tel sehriye
2 çay kasigi tuz
Terbiyesi: 3 adet yumurta sarisi
1 adet limon
YAPILIŞ TARİFİ
1-Et suyunu çorba tenceresinde kaynatin. Küçük parçalara kirilmis
sehriyeyi ve tuzu koyup 10 dakika pisirin.
2- Yumurta sarisi, limon suyu ve ½ bardak suyu bir kapta çirpin.
Kaynayan corbaya azar azar katin ve bir iki tasim kaynatip indirin
Süre: 30dk
MALZEMELER
2 ½ lt et suyu(10 bardak)
100 gr tel sehriye
2 çay kasigi tuz
Terbiyesi: 3 adet yumurta sarisi
1 adet limon
YAPILIŞ TARİFİ
1-Et suyunu çorba tenceresinde kaynatin. Küçük parçalara kirilmis
sehriyeyi ve tuzu koyup 10 dakika pisirin.
2- Yumurta sarisi, limon suyu ve ½ bardak suyu bir kapta çirpin.
Kaynayan corbaya azar azar katin ve bir iki tasim kaynatip indirin
Sehriye Çorbasi (Terbiyeli)
Mutfak: Türk
Süre: 30dk
MALZEMELER
2 ½ lt et suyu(10 bardak)
100 gr tel sehriye
2 çay kasigi tuz
Terbiyesi: 3 adet yumurta sarisi
1 adet limon
YAPILIŞ TARİFİ
1-Et suyunu çorba tenceresinde kaynatin. Küçük parçalara kirilmis
sehriyeyi ve tuzu koyup 10 dakika pisirin.
2- Yumurta sarisi, limon suyu ve ½ bardak suyu bir kapta çirpin.
Kaynayan corbaya azar azar katin ve bir iki tasim kaynatip indirin
Süre: 30dk
MALZEMELER
2 ½ lt et suyu(10 bardak)
100 gr tel sehriye
2 çay kasigi tuz
Terbiyesi: 3 adet yumurta sarisi
1 adet limon
YAPILIŞ TARİFİ
1-Et suyunu çorba tenceresinde kaynatin. Küçük parçalara kirilmis
sehriyeyi ve tuzu koyup 10 dakika pisirin.
2- Yumurta sarisi, limon suyu ve ½ bardak suyu bir kapta çirpin.
Kaynayan corbaya azar azar katin ve bir iki tasim kaynatip indirin
Sebzeli Balik Çorbasi
Mutfak: Türk
Süre: 30dk
MALZEMELER
2 lt (8 bardak) balik suyu
1 orta boy sogan
1 küçük boy havuç
1 küçük boy kereviz
1 orta boy patates
1 yemek kasigi tuz 1 kahve fincani pirinç
Terbiyesi: 2 yemek kasigi un
2 adet yumurta sarisi
½ kahve fincani limon suyu
YAPILIŞ TARİFİ
1-Sebzeleri ayiklayip nohut büyüklügünde dograyin. Yikanmis pirinçle
beraber üzerini geçecek kadar suyla atese koyun.
2-Sebzeler ve pirinç yumusadigi zaman balik suyu ve tuz katin.
3-Bir kapta un, yumurta sarisi, limon suyu, ½ bardak suyu bir telle çirpin.
Kaynamakta olan çorbaya karistirin, 1-2 dakika sonra atesten indirin
Süre: 30dk
MALZEMELER
2 lt (8 bardak) balik suyu
1 orta boy sogan
1 küçük boy havuç
1 küçük boy kereviz
1 orta boy patates
1 yemek kasigi tuz 1 kahve fincani pirinç
Terbiyesi: 2 yemek kasigi un
2 adet yumurta sarisi
½ kahve fincani limon suyu
YAPILIŞ TARİFİ
1-Sebzeleri ayiklayip nohut büyüklügünde dograyin. Yikanmis pirinçle
beraber üzerini geçecek kadar suyla atese koyun.
2-Sebzeler ve pirinç yumusadigi zaman balik suyu ve tuz katin.
3-Bir kapta un, yumurta sarisi, limon suyu, ½ bardak suyu bir telle çirpin.
Kaynamakta olan çorbaya karistirin, 1-2 dakika sonra atesten indirin
Sogan Çorbasi 2
Mutfak: Bilinmiyor
Süre: 30dk
MALZEMELER
2 lt koyu renk et suyu
500 gr (5-6 adet) sogan
4 silme yemek kasigi tereyagi 1 bardak rendelenmis kasar peyniri
7-8 adet tost ekmegi
YAPILIŞ TARİFİ
1-Soganlari ayiklayip ince dilimler halinde kesin. Yagla birlikte açik pembe
renkte kavurun. Et suyu katip 20 dakika pisirin.
2-Ekmek dilimlerine kasar peyniri serpistirin ve firinda üzerlerini kizartin.
Kare seklinde küçük parçalara dograyin.
3-Çorbalari tabaklara bölüp üzerlerine ekmeklerden koyun ve kasarpeyniri
serptikten sonra servis yapin
Süre: 30dk
MALZEMELER
2 lt koyu renk et suyu
500 gr (5-6 adet) sogan
4 silme yemek kasigi tereyagi 1 bardak rendelenmis kasar peyniri
7-8 adet tost ekmegi
YAPILIŞ TARİFİ
1-Soganlari ayiklayip ince dilimler halinde kesin. Yagla birlikte açik pembe
renkte kavurun. Et suyu katip 20 dakika pisirin.
2-Ekmek dilimlerine kasar peyniri serpistirin ve firinda üzerlerini kizartin.
Kare seklinde küçük parçalara dograyin.
3-Çorbalari tabaklara bölüp üzerlerine ekmeklerden koyun ve kasarpeyniri
serptikten sonra servis yapin
Tel Sehriyeli Konsome
Mutfak: Bilinmiyor
Süre: 20
MALZEMELER
1 ½ lt (6 bardak) konsome(konsome:Yagi alinmis ve berraklastirilmis
kuvvetli et suyu, demektir)
100 gr tel sehriye
YAPILIŞ TARİFİ
1-Sehriyeyi kaynar tuzlu suya atarak 10 dakika haslayin. Suyunu suzun,
sicak, konsomeye karistirip servis yapin.
Süre: 20
MALZEMELER
1 ½ lt (6 bardak) konsome(konsome:Yagi alinmis ve berraklastirilmis
kuvvetli et suyu, demektir)
100 gr tel sehriye
YAPILIŞ TARİFİ
1-Sehriyeyi kaynar tuzlu suya atarak 10 dakika haslayin. Suyunu suzun,
sicak, konsomeye karistirip servis yapin.
Sebzeli Konsome
Mutfak: Türk
Süre: 30dk
MALZEMELER
1 ½ lt (6 bardak) konsome
1 küçük kereviz ½ orta boy pirasa (beyaz kismi)
YAPILIŞ TARİFİ
1-Sebzeleri ayiklayin, kibrit biçiminde ince uzun parçalar halinde
dograyin.Sicak, tuzlu suya atip 15-20 dakika haslayin.Suyunu süzdükten
sonra sicak konsomeye katin.
Süre: 30dk
MALZEMELER
1 ½ lt (6 bardak) konsome
1 küçük kereviz ½ orta boy pirasa (beyaz kismi)
YAPILIŞ TARİFİ
1-Sebzeleri ayiklayin, kibrit biçiminde ince uzun parçalar halinde
dograyin.Sicak, tuzlu suya atip 15-20 dakika haslayin.Suyunu süzdükten
sonra sicak konsomeye katin.
Yumurtali Konsome
Mutfak: Türk
Süre: 30dk
MALZEMELER
1 ½ lt (6 bardak) konsome
1 bardak süt 2 bütün yumurta
YAPILIŞ TARİFİ
1-Yumurtalari bir kaba kirin. Telle karistirarak sütü katin. Tuz, biber
koyun.
2-4 adet krem karamel kalibina, ya da 15 cm. Çapinda dibi düz bir kaliba
bosaltin. içinde sicak su bulunan bir tepsiye oturtun. Firinda 20 dakika
pisirin.
3-Firindan ve sudan çikartip sogutun.Kaliplari ters çevirip bosaltin. Pisen
yumurtali karisimi küp seklinde dograyin.
4-Yumurtali garnitürü konsome kaselerine dagitin. Üzerine sicak konsome
koyup servis yapin.
Süre: 30dk
MALZEMELER
1 ½ lt (6 bardak) konsome
1 bardak süt 2 bütün yumurta
YAPILIŞ TARİFİ
1-Yumurtalari bir kaba kirin. Telle karistirarak sütü katin. Tuz, biber
koyun.
2-4 adet krem karamel kalibina, ya da 15 cm. Çapinda dibi düz bir kaliba
bosaltin. içinde sicak su bulunan bir tepsiye oturtun. Firinda 20 dakika
pisirin.
3-Firindan ve sudan çikartip sogutun.Kaliplari ters çevirip bosaltin. Pisen
yumurtali karisimi küp seklinde dograyin.
4-Yumurtali garnitürü konsome kaselerine dagitin. Üzerine sicak konsome
koyup servis yapin.
Bahar Çorbasi
Mutfak: Türk
Süre: 45 dk
MALZEMELER
2 ½ lt (10 bardak) et suyu
125 gr (1 bardak silme) un
100 gr (4 yemek kasigi tepeleme) tereyagi veya margarin
1 küçük boy havuç
1 küçük boy kereviz
1 küçük boy kabak 1 avuç taze fasulye
1 çay kasigi kirmizi biber-tuz
Terbiyesi: 1 ½ adet limon
3 adet yumurta sarisi
YAPILIŞ TARİFİ
1-Sebzeleri ayikalayip nohut büyüklügünde dograyin. Üzerini örtecek
kadar sicak su ve 2 çay kasigi tuz katarak yavas yavas kaynatip 30 dk
pisirin.
2-Yagla unu biraz kavurun, et suyunu azar azar katip yedirin. (Et suyunu
katarken tencereyi atesten alin ve çok iyi karistirarak yedirin. Aksi halde
karisim pürtüklü olabilir), 5-10 dakika kaynatip sebzeleri koyun.
3-Üç yumurta sarisini limon suyu ve suyla karistirip çorbaya katin. Üzerine
kirmizibiber ekin.
Süre: 45 dk
MALZEMELER
2 ½ lt (10 bardak) et suyu
125 gr (1 bardak silme) un
100 gr (4 yemek kasigi tepeleme) tereyagi veya margarin
1 küçük boy havuç
1 küçük boy kereviz
1 küçük boy kabak 1 avuç taze fasulye
1 çay kasigi kirmizi biber-tuz
Terbiyesi: 1 ½ adet limon
3 adet yumurta sarisi
YAPILIŞ TARİFİ
1-Sebzeleri ayikalayip nohut büyüklügünde dograyin. Üzerini örtecek
kadar sicak su ve 2 çay kasigi tuz katarak yavas yavas kaynatip 30 dk
pisirin.
2-Yagla unu biraz kavurun, et suyunu azar azar katip yedirin. (Et suyunu
katarken tencereyi atesten alin ve çok iyi karistirarak yedirin. Aksi halde
karisim pürtüklü olabilir), 5-10 dakika kaynatip sebzeleri koyun.
3-Üç yumurta sarisini limon suyu ve suyla karistirip çorbaya katin. Üzerine
kirmizibiber ekin.
Borsch (Bors) Çorbasi
Mutfak: Bilinmiyor
Süre: 60dk
MALZEMELER
3 lt et suyu(12 bardak)
500 gr haslanmis sigir eti
100 gr tereyagi veya margarin
2 adet pancar
1 küçük kereviz
1 küçük havuç
¼ küçük bir lahana
2 orta boy sogan
2 yemek kasigi domates salçasi veya (3 orta boy) domates
4-5 sap maydanoz
1 adet defne yapragi
1 adet kirmizi biber
3 dis sarmisak
1 tatli kasigi seker
1 yemek kasigi sirke
1 yemek kasigi un
1 yemek kasigi tuz
YAPILIŞ TARİFİ
1-Pancari kibrit biçiminde dograyin. Kiyilmis sarmisak, seker ve sirke
koyarak biraz bekletin (renk vermesi için)
2-Soganlari 2 mm kalinliginda yarim ay seklinde, kereviz ve havuçu da
kibrit biçiminde ve boyunda dograyin.
3-Lahanayi kaynar tuzlu suda 3-4 dakika haslayin. iri parçalara bölün.
4-Büyük bir tencerede soganla yagi hafifçe kavurun. Sonra havuç, kereviz
ve pancari koyup 2-3 dakika daha kavurun. Un ve salçayi veya
rendelenmis domatesi koyduktan sonra da 1-2 dakika karistirin.
5-üç litre et suyu, haslanmis ve dogranmis sigir eti, demet halinde
baglanmis maydanoz, defne yapragi, kirmizibiber, dogranmis lahana ve
tuz katip 30 dakika pisirin.
6-Defne yapragini, maydanoz demetini içinden çikartin. Servis yaparken
çorbanin üzerine birer kasik yogurt veya eksi krema koyun
Süre: 60dk
MALZEMELER
3 lt et suyu(12 bardak)
500 gr haslanmis sigir eti
100 gr tereyagi veya margarin
2 adet pancar
1 küçük kereviz
1 küçük havuç
¼ küçük bir lahana
2 orta boy sogan
2 yemek kasigi domates salçasi veya (3 orta boy) domates
4-5 sap maydanoz
1 adet defne yapragi
1 adet kirmizi biber
3 dis sarmisak
1 tatli kasigi seker
1 yemek kasigi sirke
1 yemek kasigi un
1 yemek kasigi tuz
YAPILIŞ TARİFİ
1-Pancari kibrit biçiminde dograyin. Kiyilmis sarmisak, seker ve sirke
koyarak biraz bekletin (renk vermesi için)
2-Soganlari 2 mm kalinliginda yarim ay seklinde, kereviz ve havuçu da
kibrit biçiminde ve boyunda dograyin.
3-Lahanayi kaynar tuzlu suda 3-4 dakika haslayin. iri parçalara bölün.
4-Büyük bir tencerede soganla yagi hafifçe kavurun. Sonra havuç, kereviz
ve pancari koyup 2-3 dakika daha kavurun. Un ve salçayi veya
rendelenmis domatesi koyduktan sonra da 1-2 dakika karistirin.
5-üç litre et suyu, haslanmis ve dogranmis sigir eti, demet halinde
baglanmis maydanoz, defne yapragi, kirmizibiber, dogranmis lahana ve
tuz katip 30 dakika pisirin.
6-Defne yapragini, maydanoz demetini içinden çikartin. Servis yaparken
çorbanin üzerine birer kasik yogurt veya eksi krema koyun
Beyin Çorbasi
Mutfak: Türk
Süre: 30dk
MALZEMELER
2 ½ lt et suyu (10 bardak)
125 gr un (1 bardak)
2 yemek kasigi tepeleme tereygi veya margarin
2 adet koyun beyni
½ demet maydanoz tuz
Terbiyesi: 3 adet yumurta sarisi
½ kahve fincani limon suyu
½ bardak su
YAPILIŞ TARİFİ
1-Beyinleri soguk suya birakin. Üzerindeki zari çikartip suyla atese koyup
haslayin. Soguduktan sonra findik büyüklügünde dograyin.
2-Unla yagi çorba tenceresinde biraz kavurun. Kalan beyin ve et suyunu
azar azar ekleyip yedirin.10 dakika sonra da beyinlerle tuzu koyun.
3-Terbiyesini hazirlayip çorbaya karistirin. Üzerine kiyilmis maydanoz
serpin.
Süre: 30dk
MALZEMELER
2 ½ lt et suyu (10 bardak)
125 gr un (1 bardak)
2 yemek kasigi tepeleme tereygi veya margarin
2 adet koyun beyni
½ demet maydanoz tuz
Terbiyesi: 3 adet yumurta sarisi
½ kahve fincani limon suyu
½ bardak su
YAPILIŞ TARİFİ
1-Beyinleri soguk suya birakin. Üzerindeki zari çikartip suyla atese koyup
haslayin. Soguduktan sonra findik büyüklügünde dograyin.
2-Unla yagi çorba tenceresinde biraz kavurun. Kalan beyin ve et suyunu
azar azar ekleyip yedirin.10 dakika sonra da beyinlerle tuzu koyun.
3-Terbiyesini hazirlayip çorbaya karistirin. Üzerine kiyilmis maydanoz
serpin.
Zeytinyagli pirasa dolmasi
Mutfak: Türk
Süre: 60dk
MALZEMELER
2 bardak haslanmis Amerikan Pirinci
Yarim kilo pirasa
1 adet havuç (dogranmis)
2 su bardagi yogurt
Yarim demet dereotu
1 adet patlican (küp seklinde dogranmis)
1 domates
2 seker kasigi kuru nane
2 yemek kasigi zeytinyagi
Yeterince tuz ve kimyon
YAPILIŞ TARİFİ
Pirincin pismesi için 2.5 bardak su ile biraz haslayin. Bir tavada yagi
kizdirip patlican, pirinç, dereotu, kuru nane, tuz ve kimyonu ekleyip 20
dakika kadar kavurun. Pirinçler pisince hazirlanmis olan bu içten
pirasalarin içine doldurun, firina koymadan önce üzerlerine yogurt dökün
sonra firin kabina dizin. 150 derece isitilmis firinda 30 dakika kadar pisirin.
Servis tabagina alip domates, havuç ve limon dilimleriyle süsleyerek servis
yapabilirsiniz.
Süre: 60dk
MALZEMELER
2 bardak haslanmis Amerikan Pirinci
Yarim kilo pirasa
1 adet havuç (dogranmis)
2 su bardagi yogurt
Yarim demet dereotu
1 adet patlican (küp seklinde dogranmis)
1 domates
2 seker kasigi kuru nane
2 yemek kasigi zeytinyagi
Yeterince tuz ve kimyon
YAPILIŞ TARİFİ
Pirincin pismesi için 2.5 bardak su ile biraz haslayin. Bir tavada yagi
kizdirip patlican, pirinç, dereotu, kuru nane, tuz ve kimyonu ekleyip 20
dakika kadar kavurun. Pirinçler pisince hazirlanmis olan bu içten
pirasalarin içine doldurun, firina koymadan önce üzerlerine yogurt dökün
sonra firin kabina dizin. 150 derece isitilmis firinda 30 dakika kadar pisirin.
Servis tabagina alip domates, havuç ve limon dilimleriyle süsleyerek servis
yapabilirsiniz.
Pirinçli Sogan Dolması
Mutfak: Türk
Süre: 40 dk
MALZEMELER
1 su bardagi pirinc
Yarim su bardagi su
2 çorba kasigi soya yagi
1 su bardagi rendelenmis kasar peyniri
1 fincan tavuk suyu
1 dis sarimsak
1-2 demet dereotu
YAPILIŞ TARİFİ
Bir tavada yag kizdirip pirinci hafif kavurun. Içine ezilmis sarimsak,
kiyilmis dereotu, tuz ve kirmizi biberi ekleyip biraz daha kavurun. Pirinçler
göz göz olunca 1 fincan tavuk suyunu ilave edip suyunu çekene kadar
kaynatin. Soganlarin kabuklarini soyup ortadan 2'ye ayirin. Içlerine
hazirlamis oldugunuz pirinçli karisimdan doldurun ve firin kabina dizin.
Dolmalarin üzerine kasar peyniri rendesi serpistirip 20 dakika soganlar
pisene kâdar firinlayin.
Afiyet olsun...
Süre: 40 dk
MALZEMELER
1 su bardagi pirinc
Yarim su bardagi su
2 çorba kasigi soya yagi
1 su bardagi rendelenmis kasar peyniri
1 fincan tavuk suyu
1 dis sarimsak
1-2 demet dereotu
YAPILIŞ TARİFİ
Bir tavada yag kizdirip pirinci hafif kavurun. Içine ezilmis sarimsak,
kiyilmis dereotu, tuz ve kirmizi biberi ekleyip biraz daha kavurun. Pirinçler
göz göz olunca 1 fincan tavuk suyunu ilave edip suyunu çekene kadar
kaynatin. Soganlarin kabuklarini soyup ortadan 2'ye ayirin. Içlerine
hazirlamis oldugunuz pirinçli karisimdan doldurun ve firin kabina dizin.
Dolmalarin üzerine kasar peyniri rendesi serpistirip 20 dakika soganlar
pisene kâdar firinlayin.
Afiyet olsun...
Lahana sarmasi
Mutfak: Türk
Süre: 60dk
MALZEMELER
2 bardak haslanmis Amerikan Pirinci
7-8 adet haslanmis lahana yapragi
250 gr. kiyma
1 büyük bas sogan
1 adet küp dogranmis domates
1/2 demet dereotu
1 adet limon
2 çorba kasigi zeytinyagi
2 çorba kasigi pastörize yogurt
1 seker kasigi yenibahar ve karabiber
Yeterince tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Yemeklik dogradiginiz sogani ve kiymayi zeytinyaginda kavurun. Içine
dereotu, pirinç, domates, yenibahar, karabiber ve tuzunu ilave edip 5
dakika daha kavurun. Hazirlamis oldugunuz bu içi lahana yapraklarinin
içine yerlestirip dolma seklinde sarin. Firin kabina dolmalari dizin ve 5
dakika firinlayin. Yaninda garnitür olarak yogurt ve limon kullanarak servis
yapabilirsiniz.
Süre: 60dk
MALZEMELER
2 bardak haslanmis Amerikan Pirinci
7-8 adet haslanmis lahana yapragi
250 gr. kiyma
1 büyük bas sogan
1 adet küp dogranmis domates
1/2 demet dereotu
1 adet limon
2 çorba kasigi zeytinyagi
2 çorba kasigi pastörize yogurt
1 seker kasigi yenibahar ve karabiber
Yeterince tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Yemeklik dogradiginiz sogani ve kiymayi zeytinyaginda kavurun. Içine
dereotu, pirinç, domates, yenibahar, karabiber ve tuzunu ilave edip 5
dakika daha kavurun. Hazirlamis oldugunuz bu içi lahana yapraklarinin
içine yerlestirip dolma seklinde sarin. Firin kabina dolmalari dizin ve 5
dakika firinlayin. Yaninda garnitür olarak yogurt ve limon kullanarak servis
yapabilirsiniz.
Etli Karisik Dolma
Mutfak: Türk
Süre: 30dk
MALZEMELER
500 gr kiyma
1 kg dolmalik biber
5 adet domates
1.5 kahve fincani pirinç
1 çorba kasigi margarin
2 bas sogan
1 çorba kasigi ayçiçek yagi
Yarim demet maydanoz
YAPILIŞ TARİFİ
Biberlerin üst taraflarini kesin. Domateslerin içlerini kasikla bosaltip,
çikardiginiz etli kisimlari kiymaya karistirin. Çentilmis iki bas sogani,
yikanmis pirinci, kiyilmis maydanozu, tuzu, biberi de kiymaya ekleyin.
Yarim fincan su ve bir çorba kasigi ayçiçek yagi ilavesiyle kiymayi
yogurun. Su ve ayçiçek yagi dolmanin daha yumusak ve gevsek olmasini
saglayacaktir. Biberleri ve domatesleri doldurun, margarini ve yarim
bardak suyu katarak, pirinçler yumusayincaya kadar pisirin
Süre: 30dk
MALZEMELER
500 gr kiyma
1 kg dolmalik biber
5 adet domates
1.5 kahve fincani pirinç
1 çorba kasigi margarin
2 bas sogan
1 çorba kasigi ayçiçek yagi
Yarim demet maydanoz
YAPILIŞ TARİFİ
Biberlerin üst taraflarini kesin. Domateslerin içlerini kasikla bosaltip,
çikardiginiz etli kisimlari kiymaya karistirin. Çentilmis iki bas sogani,
yikanmis pirinci, kiyilmis maydanozu, tuzu, biberi de kiymaya ekleyin.
Yarim fincan su ve bir çorba kasigi ayçiçek yagi ilavesiyle kiymayi
yogurun. Su ve ayçiçek yagi dolmanin daha yumusak ve gevsek olmasini
saglayacaktir. Biberleri ve domatesleri doldurun, margarini ve yarim
bardak suyu katarak, pirinçler yumusayincaya kadar pisirin
Kuzu kaburga dolmasi
Mutfak: Türk
Süre: 45 dk
MALZEMELER
2 su bardagi elma suyunda haslanmis Amerikan Pirinci
3 kg. kuzu kaburgasi (pirzolasi) bütün olarak
Tuz ve toz karabiber
Dolma Içi:
1 su bardagi dogranmis kereviz basi
1 çay bardagi dogranmis sogan
4 yemek kasigi tereyag veya margarin
2 su bardagi dilimlenniis elma
1 çay bardagi ceviz
1 çay bardagi çekirdeksiz kuru üzüm
1 çay kasigi tuz
1 çay kasigi baharat
YAPILIŞ TARİFİ
Kuzu kaburgasini kemikler yukariya gelecek sekilde dairesel olarak düz bir
tepsiye yerlestirin. Üzerine tuz ve biber serpin. Yanmamasi için kemik
uçlarini folyo ile sarin. Su ilave etmeyin ve üzerini kapatmayin. 200 derece
firinda 30 dakika süre ile kizartin. Diger tarafta genis bir tava içinde
tereyagini eritin. Kereviz ve sogani orta ateste pisirin. Ocaktan indirin.
Pirinç, elma, ceviz, kuru üzüm, tuz ve baharat ile karistirin. Kizarmis
kaburganin içini bu malzeme ile doldurun. Üzerini folyo ile kapatin ve 15
dakika daha pisirin. Folyolari çikarin ve sicak olarak servis yapin
Süre: 45 dk
MALZEMELER
2 su bardagi elma suyunda haslanmis Amerikan Pirinci
3 kg. kuzu kaburgasi (pirzolasi) bütün olarak
Tuz ve toz karabiber
Dolma Içi:
1 su bardagi dogranmis kereviz basi
1 çay bardagi dogranmis sogan
4 yemek kasigi tereyag veya margarin
2 su bardagi dilimlenniis elma
1 çay bardagi ceviz
1 çay bardagi çekirdeksiz kuru üzüm
1 çay kasigi tuz
1 çay kasigi baharat
YAPILIŞ TARİFİ
Kuzu kaburgasini kemikler yukariya gelecek sekilde dairesel olarak düz bir
tepsiye yerlestirin. Üzerine tuz ve biber serpin. Yanmamasi için kemik
uçlarini folyo ile sarin. Su ilave etmeyin ve üzerini kapatmayin. 200 derece
firinda 30 dakika süre ile kizartin. Diger tarafta genis bir tava içinde
tereyagini eritin. Kereviz ve sogani orta ateste pisirin. Ocaktan indirin.
Pirinç, elma, ceviz, kuru üzüm, tuz ve baharat ile karistirin. Kizarmis
kaburganin içini bu malzeme ile doldurun. Üzerini folyo ile kapatin ve 15
dakika daha pisirin. Folyolari çikarin ve sicak olarak servis yapin
dolmalar
Zeytinyagli Pirasa Dolmasi
Pirincli Sogan Dolmasi
Lahana Sarmasi
Etli Karisik Dolma
Kuzu Kaburga Dolmasi
Karisik-Dolma
Zeytinyagli-Lahana-Dolmasi
Zeytinyagli-kereviz-dolmasi
Zeytinyagli Dolma
Yumurta Dolmasi
Tahinli Lahana Dolmasi
Soya Kiymali Pazi Dolmasi
Pirinçli Sogan Dolmasi
Peynirli Kabak Dolmasi
Pazi Sarmasi
Patates Dolmasi
Pirincli Sogan Dolmasi
Lahana Sarmasi
Etli Karisik Dolma
Kuzu Kaburga Dolmasi
Karisik-Dolma
Zeytinyagli-Lahana-Dolmasi
Zeytinyagli-kereviz-dolmasi
Zeytinyagli Dolma
Yumurta Dolmasi
Tahinli Lahana Dolmasi
Soya Kiymali Pazi Dolmasi
Pirinçli Sogan Dolmasi
Peynirli Kabak Dolmasi
Pazi Sarmasi
Patates Dolmasi
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)