16 Şubat 2007 Cuma

Karisik Dolma

Mutfak: Türk
Süre: 45 dk

MALZEMELER
12 adet dolmalik biber
2 adet patlican
2 adet domates
8-10 adet sogan
350 gr. pirinç
1 kahve fincani üzüm
1 kahve fincani fistik
2 çorba kasigi seker
Yarim paket tarçin
Yarim paket yenibahar
1 demet nane
2 bardak Ayçiçek,yagi
Yeteri kadar tuz

YAPILIŞ TARİFİ
Soganlari ince kiyip, bir bardak ayçiçek yagi ile öldürün. Pirinci ilâve edip,
karistirarak 2 dakika daha kavurun. Ayri bir kap içerisinde kavurdugunuz
fistiklari, yikanmis üzümü, sekeri ve tuzu katin. 2 bardak su ilave ederek
suyu çekinceye kadar 10 dakika pisirin. Tarçini ve yenibahari ve naneyi de
katin.D olma içi ilininca biberleri ve içleri bosaltilmis, tuzda biraklims
patlicanlari doldurun. 2 bardak daha su ve ayçiçek yagi katarak önce hizli,
2 dakika sonra kisik ateste 30 dakika pisirin

Hiç yorum yok: