16 Şubat 2007 Cuma

Somonlu kabak terin

Mutfak: Türk
Süre: 60dk

MALZEMELER
4 adet kabak
4 dilim somon füme
4 adet yumurta
5 çorba kasigi taze krema
2 çorba kasigi un
1 çay kasigi köri
Maydanoz
Tuz
Karabiber

YAPILIŞ TARİFİ
Kabaklari uzunlamasina dilimleyin az tuzlu suda 10 dakika haslayin.
Hasladiktan sonra havlu kagit üzerine alin (suyunu çekmesi için).
Derin bir kasede, yumurta, krema, un , köri, ince kiyilmis maydonoz, tuz
ve karabiberi iyice çirpin.
Firininizi 210 dereceye ayarlayin
Firina dayanikli bir kalibi yaglayip,unlayin.
Kalibin dibine önce hazirladiginiz hamurun birazini koyun, üzerine birkaç
kabak dilimi ve somon dizin.
Sonra tekrar hamur, kabak dilimleri ve somon, malzeme bitene kadar ayni
islemi tekrarlayin.
Önceden isitilmis firinda benmari usulu 45 dakika pisirin
Sicak veya ilik olarak servis yapin

Hiç yorum yok: