16 Şubat 2007 Cuma

Sardalya Kebabi

Mutfak: Türk
Süre: 40 dk

MALZEMELER
Yarim demet maydanoz
1 kg sardalya
1 limon
2 çay kasigi tuz
3 bas sogan
3 domates

YAPILIŞ TARİFİ
Sardalyalari temizledikten sonra suyunun süzülmesi için tel süzgeçte
bekletin.
Diger tarafta sogani piyaz seklinde dograyip tuzla ovun. Maydanozu ince
ince kiydiktan sonra sogana katin. Domatesleri, kabuklarini soyup ve sulu
kisimlarini ayirip irice dograyin. Biberlerin de tohumlu kisimlarini
çikardiktan sonra irice dograyin.
Yagli kagitlari 20-25 cm boyunda kareler haline getirerek yayin ve üzerine
zeytin yagi sürdükten sonra biraz piyaz yayin. Her bir Yagli kagit için 6-7
sardalya seçin. Sardalyalarin karinlarina da bir miktar piyaz koyun.
Yanlarina ise domates ve biber koyup kagidi içindeki malzemeyi
göstermeyecek sekilde iki ucunu birlestirerek paket haline getirin.
Firin tepsisini yaglayin ve paketleri yanyana dizin. Firini 250 dereceye isitip
tepsiyi firina sürün. 30-40 dakika pisirin. Paketleri açtiktan sonra baliklari
servis tabagina alip üzerine limon sikarak servis yapin.
Kalkan veya kiliç baliklari da ayni yöntemle pisirilebilir.

Hiç yorum yok: