16 Şubat 2007 Cuma

Zeytinyagli lahana dolmasi

Mutfak: Türk
Süre: 45 dk

MALZEMELER
1 adet küçük lahana prinç
1 su bardagi zeytinyagi
1 büyük sogan
½ demet maydanoz
1 çorba kasigi dolusu kimyon
tuz
karabiber
kus üzümü
çam fistigi
3-4 adet biber
1 adet domates
2 su bardagi su

YAPILIŞ TARİFİ
Lahanalari yapraklarini ayirip yikadiktan sonra genis bir tencerede
haslayin.
Yayvan ve genis bir teflon tavaya zeytinyagi koyun soganlari rondo da
çekilip pembelesinceye kadar kavurun. Daha sonra dogranmis biberi ilave
edin.Yikanmis prinçleri de biraz kavrulduktan sonra domates, maydanoz
ve baharatlari ilave ederek 2 su bardagi su ile birlikte kisik ateste suyunu
çekinceye kadar biraz pisirin. Sogumaya birakin. Bu arada hasladiginiz
lahanalarin ortalarindaki sert kisimlarini keserek sarmaya hazir hale
getirin. Lahanalari dilediginiz büyüklükte keserek hazirladiginiz içle sararak
düdüklüye dizip 1 su bardagi su koyarak pisirin.

Hiç yorum yok: