16 Şubat 2007 Cuma

Soslu Kiliç

Mutfak: Cin
Süre: 30dk

MALZEMELER
zeytinyag
2 adet limon
100 gr kapari
400 gr kiliç baligi
200 gr yesil zeytin
10 adet defne yapragi
taze kara biber, çekilmis
tuz

YAPILIŞ TARİFİ
Kiliç baligini yikayip bir süçgeçte süzün. Sonra, keskin bir biçak yardimiyla
kilçigini ve derisini yüzüp, çok ince dilimler halinde kesin ve genis, düz bir
tabaga sadece bir kat olmak kaydiyla dizin. Diger yanda, bir katpa 4
yemek kasigi zeytinyag, 1 limon suyu, bir tutam tuz ve bir tutam biberle
sos hazirlayip, baliklarin üzerine gezdirin. Sonra da kaparileri, zeytinleri ve
defne yapraklarini baliklarin üzerine yerlestirin. Tabagi folyo ile örtüp,
serin bir ortamda sosu emmesi için 6-7 saat bekletin. Tabagi limon
dilimleri ile süsleyip, servis yapin.

Hiç yorum yok: