18 Şubat 2007 Pazar

Tahinli lahana dolmasi

Mutfak: Türk
Süre: 60dk

MALZEMELER
1 adet orta boy lahana (tuzlu suda haslanmis)
2 su bardagi pirinc
2 adet domates (küp küp ince olarak dogranmis)
2 adet yesil biber (ince dogranmis)
1 çay bardagi zeytinyagi
1 yemek kasigi kirmizi biber
1 tatli kasigi karabiber
Yairm demet maydanoz (ince dogranmis)
Yairm su bardagi tahin
1 tutam tuz
Sos Için :
1 çay bardagi tahin
1 su bardagi yogurt
2 limon suyu
5-6 dis sarimsak (dövülmüs)
1 çay kasigi nane
1 çay kasigi kirmizi biber
1 tutam tuz

YAPILIŞ TARİFİ
Pirinci yikayip süzün. Domates, sogan, yesil biber, maydanoz, tahin,
zeytinyagi ve baharatlari karisrirarak iyice harmanlayin. Lahanalarin içine
azar azar iç koyarak sarin. Tencereye dizin, 2 su bardagi su ilave ederek,
kisik ateste pisirin. Sos malzemelerini presten geçirip lahanalarin üzerine
döküp 5 dk kadar tekrar kaynatin. Lahana dolmanizi en az 3-4 saat
dinlendirin. Soguk olarak servis yapin.

Hiç yorum yok: