30 Ocak 2007 Salı

Zeytinyagli pirasa dolmasi

Mutfak: Türk
Süre: 60dk

MALZEMELER
2 bardak haslanmis Amerikan Pirinci
Yarim kilo pirasa
1 adet havuç (dogranmis)
2 su bardagi yogurt
Yarim demet dereotu
1 adet patlican (küp seklinde dogranmis)
1 domates
2 seker kasigi kuru nane
2 yemek kasigi zeytinyagi
Yeterince tuz ve kimyon

YAPILIŞ TARİFİ
Pirincin pismesi için 2.5 bardak su ile biraz haslayin. Bir tavada yagi
kizdirip patlican, pirinç, dereotu, kuru nane, tuz ve kimyonu ekleyip 20
dakika kadar kavurun. Pirinçler pisince hazirlanmis olan bu içten
pirasalarin içine doldurun, firina koymadan önce üzerlerine yogurt dökün
sonra firin kabina dizin. 150 derece isitilmis firinda 30 dakika kadar pisirin.
Servis tabagina alip domates, havuç ve limon dilimleriyle süsleyerek servis
yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok: