16 Aralık 2007 Pazar

Cordon Bleu

Mutfak: Fransiz
Süre: 30dk
MALZEMELER
2 parça ince dövülmüs biftek
250 gr mantar
1 adet domates
1 adet sogan
2 dilim taze kasar
1 çay kasigi kekik
1 çay kasigi karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Etler az yagli tavada çok az kizartilir. Folyo kagitlarina konur, etleri
aldiginiz tavada mantarlar öldürülür,daha sonra mantarlar da folyaya
aldiginiz etlerin üzerine dökülür, sogan ve domates yuvarlak olarak
dilimlenir ve mantarlarin üzerine konur. Baharatlar eklenir ve bir dilim taze
kasarda konulduktan sonra, folyonun agzi kapatilir ve firina verilir.
175-200 derecede, 30 dk.fiirinda pisirilir. Folyoyla beraber servis yapilir.
Arzu edilirse yanina patetes püresi koyabilirsiniz.

Hiç yorum yok: