16 Aralık 2007 Pazar

Karniyarik

Mutfak: Türk
Süre: 40 dk
MALZEMELER
6 adet orta boy patlican
2 adet sogan
3 adet domates
250 gr. kiyma
1/3 bardak çiçek yagi
2 çorba kasigi margarin
1 bardak et suyu
1/2 demet maydanoz
Karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Patlicanlari alaca soyup ortalarindan ikiye ayirin. Sonra, içinde bol tuz
bulunan suya atarak yarim saat bekletin. Patlicanlari tuzlu sudan çikarip
bol suda yikayin ve kevgire çikarin.
Bir kenarda domateslerin kabuklarini soyun. 6 dilim kestikten sonra
gerisinin çekirdeklerini çikartip küçük parçalara dograyin.Soganlari zar
seklinde dograyin. Bir tavada çiçek yagini kizdirip bir bezle kuruladiginiz
patlicanlari hafif pembemsi bir renk alana kadar kizartin.
Diger bir tavada 2 çorba kasigi margarin eritip, soganlari 1-2 dakika
kavurun. Kiymanin 4 / 5 'ini ilave edip kavurmaya devam edin. Kiymalar
suyunu salip da tekrar çekilince, domatesleri ekleyerek kavurun. Hafifçe
renk alinca, atesten alin ve tuz, karabiber ile kiymanin geri kalanini ilave
edip karistirin. Bu karisimi yarilmis patlicanlarin içlerine doldurun ve
üzerlerine birer dilim domates koyun.
Patlicanlari bir tepsi üzerinde yan yana dizin. 1 bardak sicak et suyunu
üzerlerine döküp firinda veya ates üzerinde 20 dakika kadar pisirin.
Üzerine kiyilmis maydanozlar serperek servis yapin

Hiç yorum yok: