16 Aralık 2007 Pazar

Bonfile sote sasör

Mutfak: Fransiz
Süre: 30dk
MALZEMELER
4 adet sigir filetosu
4 çorba kasigi rafine yagi
1 çay fincani mantar piyaz dogranmis
2 çorba kasigi tereyagi
3 kahve fincani beyaz sarap
1 çay kasigi çok ince kiyilmis sogan
2 adet orta boy kabuklari soyulup ince kiyilmis domates
½ çay kasigi un
1 bag kiyilmis maydanoz
tuz
bir tutam karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Küçük bir tencereye tereyaginin yarisini koyup kizdirin. Sogani ekleyin bir
kere karistirin, mantari ilave edin ve 1-2 dakika kavurup unu ekleyin. Bir
kere karistirip beyaz sarabi da ilave edin. Sarabin yarisindan fazlasini
kaynatarak çektirip domatesi ilave edin. Domatesler birakacagi suyu
çekinceye kadar 8-10 dakika pisirip atesten alin. Sicak olarak muhafaza
edin. Sigir filetolarini tuzlayip biberleyip bir tavada ortadan hizli ateste
rafine yagi ile üçer dakika alt üst pisirip bir güvece veya servis tabagina
çikarin. Domatesli mantarli sosun içerisine tereyagini ilave edip
karistirarak yedirip maydanozunu karistirin ve filetolarin üzerine döküp
servis edin.

Hiç yorum yok: