16 Aralık 2007 Pazar

Papaz Yahnisi

Mutfak: Türk
Süre: 40 dk

MALZEMELER
Yarim kg kuzu eti
Yarim kg arpacik sogani
2 bas sarimsak
3 çorba kasigi tereyagi ya da margarin
Yarim çay bardagi sirke
5 su bardagi sicak su
1 tatli kasigi tarçin
1 tatli kasigi yenibahar
1 tatli kasigi kimyon
1 paket et suyu tableti

YAPILIŞ TARİFİ
Tencereye tereyagini alip eritelim.Kusbasi eti yagin içine ilave edelim.Etler
suyunu çekene kadar karistiralim ve kavuralim.
Bu arada arpacik soganlari ve sarimsaklari soyup bekletelim.
Etler suyunu iyice çektiginde soganlari ve sarimsaklari tencereye ilave
edelim dogramadan bütün olarak.
Üzerine tuzunu,kimyonunu,tarçinini,yenibaharini ve sirkesini ilave edip 5
dakika daha kavuralim.
Daha sonra sicak suyu ve et suyunu tencereye ekleyelim.Tencerenin
kapagini kapatip kisik ateste yemegimizi pisirelim.Üzerine kirmizi biber
serperek servis yapalim.

Hiç yorum yok: