Mutfak: Türk
Süre: 30dk
MALZEMELER
6 parça kuzu kapama (kasaba özellikle kuzu kapamalik diye belirtin.)
6 dal yesil sogan
1 demet marul tuz
karabiber
Sivi yag
YAPILIŞ TARİFİ
Kuzu kapamalari güzelce yikayin.Bir tavada yagi kizdirin,kizan yagda kuzu
kapama parçalarini esit derecede kizartin. Kizartiginiz parçalari çelik
yayvan bir tencereye dizin. Bir tarafta güzelce yikanmis yesil sogan ve
marulu ince ince kiyin. Kuzu kapamalari kizartiginiz yagda (yag fazla
olmasin) soteleyin. Sotelediginiz yesillikleri diger tarafa aldiginiz kuzu
kapamalarin üzerine yayin. Tuzu ve karabiberini serpin. 1 fincan su dökün
agzini aliminyum folyo ile sarip kapagini kapatin. Kisik ateste 30 -45
dakika pisirin.
16 Aralık 2007 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder