16 Aralık 2007 Pazar

Biberli Biftek

Mutfak: Türk
Süre: 20
MALZEMELER
500 gr biftek
4 çorba kasigi zeytinyag
2 adet dolmalik kirmizi biber
2 adet yesil dolmalik biber
2 adet sari dolmalik biber
3 dis sarmisak
1 demet maydanoz
1 bas sogan
kekik
YAPILIŞ TARİFİ
Biberleri yikayip, saplarini ve tohumlarini ayiklayin, ince uzun boylamasina
dograyin. Iki çorba kasigi zeytinyagi kizdirip, içine küçük dogranmis
soganlari atin, sararmaya baslayinca, dövülmüs sarmisak ve ince kiyilmis
biberleri ilave edip hepsini birlikte kavurun. Biberler yumusayinca tuzu ve
biberi de katin. Diger bir tavada, kalan zeytinyagi ile ince uzun dogranan
biftek dilimlerini 2-3 dakika kavrun ve yagiyla birlikte biberlerin üzerine
dökün. Tüm bu hazirlanan malzemeyi beraberce 2-3 dakika daha karistirip
kavurun ve üzerine kekik serpip, servis yapin.

Hiç yorum yok: