16 Aralık 2007 Pazar

Dana Pikatasi Savora

Mutfak: Fransiz
Süre: 20 dk
MALZEMELER
4 kisilik
16 parça dana eti
bir tutam karabiber
tuz
2 kahve fincani rafine yagi
2 kahve fincani beyaz sarap
1 çay kasigi toz hardal
2 tatli kasigi tereyagi
4 çorba kasigi un
YAPILIŞ TARİFİ
Etleri biçak sirti kalinliginda dövüp, tuzlayin ve biberleyin. Sonra hafif una
bulayin. Bir tavaya rafine yagini koyup kizdirin etleri ilave edin. Birer ikiser
dakika alt üst kizartip bir servis tabagina çikartin. Tavadaki yagi döküp
beyaz sarabi ilave edin. Bir dakika kaynatip atesten alin, hardali ve
tereyagini karistirarak ilave edip etlerin üzerine döküp servis edin. Yaninda
garnitür olarak tereyagli eriste verin.

Hiç yorum yok: