16 Aralık 2007 Pazar

Besamelli Nuar

Mutfak: Türk
Süre: 40 dk
MALZEMELER
1 adet nuar
1 çorba kasigi margarin
400 gr cheddar peyniri
250 gr dana jambon
2 çorba kasigi un
4 adet domates
600 gr mantar
1 adet sogan
kekik
sarmisak
karabiber, tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Nuari bütün olarak bitkisel yagda kizartin. Domates, kekik, sarmisak,
karabiber, tuz ilave edip pisirin. Sogudugunda ince ince dilimleyin. Diger
yanda piyaz seklinde dogradiginiz sogani, mantar ile sote edin. 2 çorba
kasigi unu, 1 çorba kasigi kasik yagda hafif kavurun. Buna sicak nuar
suyunu katin, boza kivaminda sos haline getirip, pisirin.
Payreks kabin her iki yanina : bir nuar halkasi, bir dana jambon, bir peynir
dilimi dizin. Ortaya sote mantarlari koyup, hepsinin üzerine besamel sosu
dökün. Firinda bir süre pisirip, sicak servis yapin

Hiç yorum yok: