16 Aralık 2007 Pazar

Patates Köftesi

Mutfak: Türk
Süre: 40 dk
MALZEMELER
500 gr. patates
1 çorba kasigi margarin
1 adet yumurta
Un
1 adet rendelenmis sogan
1/4 su bardagi ufalanmis ekmek içi
1 bardak galeta unu
Kizartma yagi
Karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Patatesleri soyup yumusayincaya kadar haslayin. Suyunu iyice süzüp,
margarini ekleyin ve ezerek püre haline getirin. Yumurtayi, tuzu,
karabiberi, sogani ve ufalanmis ekmek içini ekleyip iyice yogurun.
Elinizi unlayarak yogurdugunuz karisima irice köfte sekli verin. Bir kaseye
galete ununu bosaltin. Köftelerin her iki yüzünü galeta ununa bulayin ve
genisçe bir tepsiye dizerek bir saat kadar buzdolabinda bekletin.
Bu arada yagi kizdirin. Köftelerin her iki yüzünü altin rengi alincaya kadar
kizartin. Yagini süzüp, servis yapin.

Hiç yorum yok: