16 Aralık 2007 Pazar

Pirasa Firin


Mutfak: Türk
Süre: 60dk

MALZEMELER
1,5 kg pirasa
250 gr kiyma
1 orta boy sogan
1-2 yemek kasigi yag
1 yemek kasigi domates salçasi ( 1-2 adet domates olabilir)
Tuz Üzeri için; 2 adet yumurta
1 büyük bardak süt


YAPILIŞ TARİFİ
Pirasalari birkaç kat soyup, kök kismiyla yesil yapraklarini kesin; bir
parmak eninde dograyin.
Ince dogradiginiz sogani yagla beraber 2-3 dk börttürün. Kiymayi katip 5
dk kavurun. Domates salçasiyla pirasalari ve yeterli tuz katip arada
karistirarak 20-25 dk pisirin. Biraz sicak su ekleyin ve suyunu çekene dek
pisirin.
Pirasayi, bir firin kabina bosaltin ve üzerine çirpilmis yumurtayi dökün.
Rendelenmis kasarpeyniri serperek firinda kizartin

Hiç yorum yok: