16 Aralık 2007 Pazar

Dana eskalopu kordon blö

Mutfak: Fransiz
Süre: 30dk
MALZEMELER
4 kisilik
8 adet dana biftegi
2 kahve fincani rafine yagi
1 çorba kasigi tereyagi
4 çorba kasigi un
3 adet küçük bir kapta hafifçe çirpilmis yumurta
1 su bardagi galeta unu
4 dilim biçak sirti kalinliginda gravyer peyniri
4 dilim biçak sirti kalinliginda jambon
tuz
bir tutam karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Biftekleri biçak sirti kalinliginda dövüp tuzlayin biberleyin. Etlerin dört
adedinin üzerlerine birer dilim jambon ve jambonlarin üzerlerine birer
dilim gravyer peyniri koyun. (Ebat olarak jambon ve gravyer peyniri
biftekten biraz küçük olmalidir). Sonra üzerlerine diger etleri kapatin.
Kenarlarini elinizle iyice bastirin ve biftekleri önce alt üst una sonra
yumurtaya ve sonra galete ununa bulayin. Bir tavaya rafine yagi koyup
hafif kizdirin hazirladigimiz etleri tavaya dizin. Orta ateste 4'er dakika alt
üst altin sarisi kizartip bir servis tabagina çikarin. Tavadaki yagi döküp
tavaya tereyagini koyun. Hafifçe kizartip etlerin üzerine döküp servis edin.

Hiç yorum yok: