16 Aralık 2007 Pazar

Yaprak Dolmasi ( Etli)


Mutfak: Türk
Süre: 60dk

MALZEMELER
250 gr salamura veya taze yaprak
250 gr koyun kiymasi
3 orta boy sogan
1 kahve fincani pirinç
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu ( arzu eden nane de koyabilir)
1 yemek kasigi domates ezmesi

YAPILIŞ TARİFİ
Salamura yapraklarin tuzunu çikarmak için birkaç kere yikayin. Kaynamis
suda 3-4 dk haslayin.
Soganlari ince ince çentin. Kiyma, kiyilmis dereotu, maydanoz, domates
ezmesi, yikanmis pirinç, tuz, karabiber ve 1/2 bardak su katip hepsini
karistirin.
Büyük yapraklari ortadan ikiye bölün. sap ve orta damarini çikartin. 1 tatli
kasigi içten koyup sararak ufak dolmalar yapin. Tencerenin içine bir kat
yaprak döseyin ve üzerine dolmalari yerlestirin. Dolmalarin seviyesinde su
ve 2 kasik yag koyun. Üstünü de artan yapraklarla kapatin. Kapagini
kapatip önce hizli sonra da kisik ateste pisirin. Sarmisakli ya da sade
yogurtla servis yapin.

Hiç yorum yok: