16 Aralık 2007 Pazar

Fasulye Ezmeli Dilimler

Mutfak: Türk
Süre: 60 dk
MALZEMELER
1 su bardagi kuru fasulye
4 dis sarimsak
2 tatli kasigi domates salçasi
Yarim çorba kasigi zeytinyagi
Kizarmis ekmek dilimleri
Kasar peyniri
Kirmizi toz biber
Kekik
YAPILIŞ TARİFİ
Fasulyeleri bol suyla yikayin. Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 1 gece
bu sekilde bekletin. Sonra suyunu dökün ve fasulyeleri bir tencereye
aktarin. Üzerine 2 su bardagi sicak su ekleyin. Yumusayana dek haslayin.
Suyunu süzdükten sonra bir kaba aktarin ve çatalla ezin.
Sarimsaklarin kabugunu soyduktan sonra iyice dövün ve fasulyelerin
üzerine ekleyin. Salçayi, zeytinyagini, kekigi, kirmizibiberi ve tuzu ilave
edin
Malzemeleri ezerek karistirin ve kizarmis ekmek dilimlerinin üzerine sürün.
Üstlerine rendelenmis kasar dilimlerini serperek ezme sicakken servis
yapin.

Hiç yorum yok: